Csütörtökön kezdődik a Magyar Kórusok Napja

Csütörtökön kezdődik a Magyar Kórusok Napja, amelyen élő koncertek és online műsorfolyam is várja a közönséget szombatig.

 

 

Idén 65 esemény közül válogathat a közönség, amely több mint 100 kórus műsorát hallgathatja meg. A hagyományos koncertek sorozata egész decemberben zajlik – tájékoztatta a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA az MTI-t szerdán.

Az idei felhívásra 44 együttes küldött be videót, a felvételeket online műsorfolyamban lehet megtekinteni a Facebookon, a műsor utólag elérhető lesz a KÓTA YouTube-csatornáján is.

Az online műsorfolyamba négy kategóriában lehetett jelentkezni: Kodály Zoltán kórusműveivel vagy Kodály gyűjtötte népdalokkal, adventi/karácsonyi darabokkal, kortárs kóruszenével, valamint az együttesek legszívesebben énekelt darabjával.

A Magyar Kórusok Napját 1991 óta ünnepli a KÓTA Kodály Zoltán születésnapjához igazodva. Kezdetben a Zeneakadémián tartották a hangversenyt, 2017 óta a kórusok a saját szervezésű eseményeiket nevezhették be a sorozatba.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.