A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.

 

 

A szervezet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarországon 16 éve gyújtják meg „az Egymillió csillag gyertyáit, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre és a köztünk élő rászorulókra”.

Magyarországon több mint kétszáz településen zajlik ezen a napon gyertyaosztás és mécsesgyújtás a templomoknál, az akcióval pedig arra szeretnének rámutatni, hogy „mindannyian tehetünk a szegénységben élőkért a közvetlen környezetünkben, mi is elvihetjük a reményt másoknak” – fogalmaztak.

A Katolikus Karitász önkéntes hálózatában az ország 16 egyházmegyei központjában, 17 szociális intézményében, több mint 880 települési csoportjában, valamint az országos segélyakciók alkalmával évente csaknem tízezer önkéntes vállal karitatív munkát. A szervezet a téli időszakban és egész évben köszönettel fogadja a támogatásokat – írták a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.