Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány

Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

 

 

A támogatást ismét civil állatvédő ernyőszervezetek kapták, ezzel idén csaknem 107 millió forintra emelkedett az alapítvány kuratóriuma által megítélt állatvédelmi támogatások összege – közölte az alapítvány.

Mint írták, az alapítvány közfeladatai közé tartozik az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése mellett az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása is.

Az idei év őszén az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy egyedi kérelmek alapján újabb forrásokkal támogatja a Kelet-Magyarországon tevékenykedő állatvédőket, valamint a szaporítótelepekről mentett állatok elhelyezését, ezáltal a rendkívül káros szaporító tevékenység felszámolását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében tevékenykedő Kelet-Magyarországi Állatvédők Szövetsége (KEMÁSZ) tagszervezetei szerint csak a két vármegye területén összesen 200-225 ezer kóbor vagy gazdás, de kóborló kutya okoz mindennapos kihívást a települések vezetőinek, lakóinak és az állatvédőknek. Az alapítvány döntése értelmében a szövetség tagszervezetei összesen 10 millió forint támogatást kaptak ivartalanításra.

Az alapítvány emellett az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége részére 2 millió forintos támogatást utalt át jellemzően bull jellegű, alulszocializált kutyák állategészségügyi kiadásaira, amelyek egy szaporítótelep felszámolása kapcsán kerültek a szövetség tagszervezeteinek gondozásába. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban – áll a közleményben.

Mint felidézték, Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumának elnöke korábban bejelentette: az alapítvány az idén már döntött csaknem 95 millió forintnyi támogatásról, amelyből a támogatott ernyőszervezetek és az Állatorvostudományi Egyetem ivartalanításra 39 millió forintot, infrastruktúra-fejlesztésre 36 millió 250 ezer forintot, oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényre 19 millió 650 ezer forintot fordíthatnak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.