Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon

Az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött végeztünk.

 

 

Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon, Kanadában – közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel vasárnap.

Elmonda: Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot. A szombaton véget ért versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki.

Hozzátette: a logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét. A magyarok közül Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.

A kiváló egyéni teljesítményeknek és a csapatfordulókban elért jó eredménynek köszönhetően a magyar csapat az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött a negyedik helyezett lett – mondta.

Emlékeztetett rá: az 1992 óta megrendezett logikai rejtvényfejtő-világbajnokságok története során a magyar válogatott csapatban már ötször volt bronzérmes, míg egyéniben Madarassy Pál 2007-ben világbajnok lett.

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg.

A jövő évi versenyeket Kínában rendezik meg, amelyre a válogatóversenyt hamarosan meghirdeti a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.