Történelmi sikerek a Budaörsi SC úszó szakosztályánál

(Budaörs, 2023. július 1. – Budaörsi Infó/Sajtóanyag) Az elmúlt néhány hónapban valódi történelmi tettet hajtottak végre a BSC úszói két országos bajnokságon is.

 

 

Az elmúlt időszakban kijelenthető, hogy a Budaörs SC úszó szakosztálya, amely az utánpótlás nevelést tűzte ki célul, ebben már meghatározója lett a magyar úszósportnak.

Fontos kiemelni, hogy a felnőtt országos bajnokságon nyolc budaörsi úszó vett részt, és úgy sikerült világ- és Európa-bajnok, olimpiákon induló úszók között sikeresnek lenni, hogy a BSC csapatában csak serdülő és ifjúsági korosztályban szereplők indultak.

Háromszor sikerült a döntőbe (ebből az egyik B-döntő volt) jutni, és a történelmi tett Drommer Lili nevéhez fűződik, aki 50 méter női pillangón a Felnőtt Országos Bajnokságon 5. helyezést ért el.

A másik sikert a 4×100 méteres férfi vegyesváltónk érte el, szintén a döntőbe jutással, majd az ott elért 8. hellyel.

Név szerint Koncz Márton, Tóth Gergely, Mayer Dávid és Birkás Botond nevéhez fűződik a bravúr.

 

Felnőtt Országos Bajnokság:

Drommer Lili – 50m pillangóúszás – 5. hely

Koncz M.; Tóth G.; Mayer D.; Birkás B. .- 4×100 férfi vegyes – 8.hely

 

A tudatos, és állhatatos szakmai munka, amely mögött a szülők és az önkormányzat segítsége is áll, a most hétvégi, Kaposváron rendezett serdülő országos-bajnokságon újabb sikereket hozott.

A budaörsiek az éremlista 9. helyén végezve, 1 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmet szereztek.

Ezt azért kell hangsúlyozni, mert előttünk olyan klubok végeztek csak, amelyek a magyar úszás fellegvárai, így például a Győr, a BVSC, a Kőbánya SC, vagy az Újpest. Hat éremmel gazdagodtak úgy, hogy mindössze húsz klub volt, amelynek versenyzői egyáltalán felállhattak a dobogóra.

Az aranyérmet Rácz Zsombor szállította, aki hét számban indult az ob-n és egyet, az 50 méter pillangót leszámítva, hatszor az A-döntőbe jutott.

A lelátón végig ott ülő Krajnyák György, utánpótlásválogatott kapitány külön kiemelte őt a verseny után, és Zsombor ezzel a teljesítményével bekerült a Mariborban júliusban rendezendő EYOF-ra, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiára utazó magyar válogatott keretbe is.

Rácz Zsombor mellett a váltók szereplése is egészen parádésra sikeredett, hiszen a fiú csapataink minden alkalommal az A-döntőbe jutottak, a 4×100 méteres férfi gyorsváltó (Szappanos Kristó, Rácz Zsombor, Koncz Márton, Spisák Bence) és a 4×100 méteres férfi vegyesváltó (Koncz Márton, Tóth Gergely, Spisák Bence, Szappanos Kristóf. A döntőben Koncz helyett Rácz úszott) ezüstérmes lett.

Az Illy Lili, Tóth Gergely, Sipásk Bence, Nagy Eszter 4×100 méteres mix vegyesváltó pedig a harmadik helyen végzett, de összejött még két negyedik hely is.

A váltók sikerének az értékét növeli, hogy csak a BVSC volt az az egyetlen egyesület, amelyet egyszer sem sikerült legyőzni, a fentebb említett nagyobb klubok csapatait többször is.

 

Serdülő Országos Bajnokság:

Rácz Zsombor

100 m hátúszás – Serdülő Országos Bajnok

200 m hátúszás – 2. helyezett

50 m hátúszás 3. helyezett

 

Rácz. Zs.; (Koncz M.); Tóth G.; Spisák B.; Szappanos K.

4×100 férfi vegyes – 2. helyezett

Szappanos K.; Rácz Zs.; Spisák B.; Koncz M.

4×100 férfi gyors – 2. helyezett

Illy L.; Tóth G.; Spisák B.; Nagy E.

4×100 mix vegyes 3. helyezett

 

A felsorolt történelmi sikerek mögött elsősorban egy közös összefogás áll, Kovács László szakosztályvezető, vezetőedző ki is emelte, hogy ennek köszönhető az, hogy ő és a kiváló munkát végző stábja kizárólag a szakmai munkára tud koncentrálni. A gyerekek számára minden egyes ilyen siker külön motivációt jelent. Nem csak azoknak, akik a versenyeken érték el ezeket a nem mindennapi eredményeket, hanem azoknak is, akik majd a jövőben szeretnék megmutatni a tudásukat a nagyvilágnak.

 

 

(Budaörsi Infó/Budaörsi SC Úszószakosztály)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.