A hetedik magyar csapatbajnoki cím megszerzésével zárta szezonját a BSC női asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2023. június 15. – Budaörsi Infó/Sajtóanyag) Az asztalitenisz sportág legmagasabb osztályában, az Extra Ligában 2015 óta Bajnoki Négyes Döntő (Final Four) dönt a bajnoki érmek sorsáról. Az egy hétvége alatt megrendezésre kerülő bajnoki elődöntőket és helyosztókat megelőző hónapokban a szezon alapszakaszában vett részt 14 csapat. 

 

 

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club veretlenül, minden mérkőzését megnyerve végzett az alapszakasz első helyén, ezzel kvalifikálva magát az idén Debrecenben megrendezett Final Four-ra.

 

A Póta Georgina, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Dari Helga és Maksuti Aneta alkotta csapat az esélyesség terhét kiválóan kezelve, magabiztos játékkal védte meg magyar bajnoki címét, az elődöntőben a házigazda Debreceni Asztalitenisz klub gárdáját, míg a bajnoki fináléban az Erdért SE csapatát is felülmúlva.

A csapat kiegyensúlyozott sportteljesítményét az is nagyban segítette, hogy a debreceni szervezők optimális körülményeket teremtettek a résztvevő négy női csapat számára. A Budaörsi Sport Club 2011, 2013, 2015, 2020, 2021 és 2022 után 2023-ban a legjobb női asztalitenisz csapat Magyarországon, a játékosoknak, edzőknek, sportvezetőknek, támogatóknak ez egy megunhatatlan, büszke és csodálatos érzés.

 

 

bsc

 

A képen balról-jobbra: Szvitán Krisztina (szakosztályvezető), Maksuti Aneta, Dari Helga, Somlyó Gergely (elnök), Madarász Dóra, Póta Georgina, Fazekas Mária, Bachman Péter (edző)

A 2022/2023-as szezon több dolog miatt is emlékezetes volt. A csapat megszakítás nélkül 20. Európai Kupaszezonjában szerepelt, túl van a 200. Európai kupamérkőzésén, és olasz, cseh, spanyol és osztrák csapatok legyőzésével döntőbe jutott az Európa Kupában, ahol végül ezüstérmesként zárt, megszerezve ezzel az ötödik érmét az Európai Kupák sorozataiban. Kiemelendő, hogy az elmúlt két évtizedben szemben az Európai iránnyal csak magyar játékosokkal születtek meg ezek a sikerek, az egyesület hiszi, hogy így tudja legméltóképpen képviselni a magyar asztalitenisz sportot, Magyarországot.

Az Európa Kupa döntőjét kiemelt figyelem és sportdiplomáciai érdeklődés is jellemezte Budaörsön. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Wittinghoff Tamás Polgármester, Menczer Tamás Országgyűlési Képviselő, Ina Josepsone az Európai Asztalitenisz Szövetség alelnöke, valamint vezetői szinten képviseltette magát a hazai asztalitenisz szövetség, a Sportállamtitkárság, és a Nemzeti Sportügynökség.

Az asztalitenisz szakosztály büszke arra, hogy eredményességével hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 2024-ben centenáriumát ünneplő, 7 szakosztályból álló Budaörsi Sport Club az idei esztendőtől Kiemelt Vidéki Sportegyesület lett. Az Európa Kupa döntő megrendezése mellett Budaörsön játszották a Magyarország-Románia női Európa Bajnoki selejtezőt, mely mérkőzésen a magyar női asztalitenisz válogatott mindhárom asztalhoz lépő tagja a Budaörsi Sport Club versenyzője volt. A budaörsi rendezésű válogatott mérkőzés és Európa Kupa döntő lehetőséget nyújtottak arra is, hogy a meglévő támogatóknak köszönetet mondjon a klub, és arra is, hogy a további sikeres működés reményében újabb együttműködő partnereket találjon. Az egyesület és a szakosztály vezetése büszke lehet arra, hogy a budaörsi női asztalitenisz csapat egy olyan brand-é vált az elmúlt években, amelyhez érdemes támogatóként csatlakozni.

A csapat játékosai a magyar válogatott tagjaként az elmúlt hónapokban sikeresen képviselték Magyarországot a felnőtt egyéni világbajnokságon, a felnőt csapat világbajnokságon, illetve az egyenes ágon a felnőtt csapat Európa bajnokságra kijutó válogatottat is hozzásegítették a sikerekhez.

A csapat számára a magyar bajnokság megnyerésével lezárult a szezon, a 2023/2024-es évad kapcsán annyi már bizonyos, hogy az egyesület megszakítás nélkül 21.-szer is elindul a nemzetközi kupában.

Játékosaink számára azonban nincs megállás, óriási siker és büszkeség, hogy az Európai Olimpiaként is emlegetett Európa Játékokon a négy tagú női asztalitenisz küldöttségből ketten, Madarász Dóra és Dari Helga a Budaörsi Sport Club sportolói.

Már belátható távolságban van a 2024-es Párizsi Nyári Olimpiai Játékok, a sportolók, sportszakemberek, sportvezetők mindent elfognak követni azért, hogy Tokiót követően a francia fővárosban is legyen Budaörsi Sport Club sportoló a Magyar Olimpiai Csapatban.

 

A hétszeres magyar bajnok Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya számára a legfontosabb cél, egyben a leginkább remélt fejlődési pont a régóta tervezett és több irányból támogatott új asztalitenisz infrastruktúra megvalósulása lenne, melyhez rendelkezésre áll egy kiváló telek, egy Európa élvonalához tartozó női csapat, valamint egy jelentős létszámmal bíró szakosztály.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.