Petőfi 200 – Zenei feldolgozásokra írtak ki pályázatot

Nyílt zenei pályázatot hirdetett a Petőfi Kulturális Ügynökség Petőfi Felhő Projekt címmel, a megmérettetésre zenészek jelentkezhetnek Petőfi-versfeldolgozásokkal május 31-ig.

 

 

A szervezők közölték, hogy a pályázók 200 előre kijelölt Petőfi-műből válogathatnak. Az elkészülő dal lehet a teljes vers megzenésítése, de legalább négy sor szószerinti idézetét kell, hogy tartalmazza.

Egy pályázatban kizárólag egy vers feldolgozására van lehetőség, amelyre bruttó 600 ezer forint alkotói támogatást lehet igényelni. Egy magánszemély maximum három dalra nyerhet támogatást bruttó 1 millió 800 ezer forint értékben.

A tájékoztató szerint pályázatot nyújthat be olyan magyarországi vagy szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai, magát magyarnak valló, a pályázat benyújtásakor 18. életévet betöltött magánszemély, aki a felhívás megjelenését megelőzően legalább egy éve tevékenykedik a zeneiparban, valamint igazolni tudja, hogy minimum egy évvel a felhívás kiírása előtt megjelent legalább egy ISRC- (International Standard Recording Code) kóddal rendelkező zeneműve.

További információk és regisztráció https://hajogyar.hu oldalon érhető el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.