A budaörsi elnök szerint a magyar asztalitenisz ünnepe is volt a sikerük

(Budaörs, 2023. január 2. – Budaörsi Infó) Somlyó Gergely, a Budaörsi SC elnöke, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke azt mondta: kedd esti továbbjutásuk az Európa-kupa negyeddöntőjéből kicsit a magyar asztalitenisz ünnepe is volt.

 

 

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata a múlt szombati első meccsen 3-1-es vereséget szenvedett a spanyol Linares otthonában, majd a hazai visszavágón 3-0-ra nyert és végül az úgynevezett aranymeccset is hozta 2-1-re, így bejutott a legjobb négy közé és már biztosan érmesként zár.

„Ezért érdemes ezt csinálni, csodálatos este volt. A csapat bebizonyította, hogy igazi csapat. Magukat hozták nehéz helyzetbe az első mérkőzésen, de aztán mindenki megértette, hogy mi a feladat, mi a taktika, mi az, hogy összefogás” – mondta az MTI-nek Somlyó Gergely.

A budaörsi gárda megszakítás nélkül a huszadik idényét játssza a nemzetközi porondon, a keddi pedig története 200. találkozója volt.

„Nagyon büszke vagyok az együttesre. Azt gondolom, hogy bármely országban, bármely sportágban, bármely városban 200 európai kupameccsig eljutni, óriási teljesítmény. Ez nekünk sikerült Magyarországon, asztaliteniszben és Budaörsön, ez nagyon nagy öröm. És az, hogy a 200. meccsen egy ilyen heroikus küzdelemben jutottunk be az elődöntőbe, az egészen elképesztő. A Magyar Asztalitenisz Szövetség szakmai alelnökeként azt mondom, hogy ez kicsit a magyar asztalitenisz ünnepe is volt” – fogalmazott a klubelnök.

 

 

Budaörs csapat

Budaörs csapat

 

 

A házigazda csapat a 3-1-es idegenbeli vereség után hiába nyerte meg 3-0-ra a visszavágót, ez még nem volt elég a továbbjutáshoz, az új szabályok szerint aranymeccs következett, ez három szettből állt, s mindhárom szakaszban más-más játékos lépett asztalhoz, a diadalhoz pedig legalább két játszmát meg kellett nyerni.

„Úgy gondolom, hogy az európai szövetség döntései nem feltétlenül játékos- és sportolópártiak. Értem az elképzelést, hogy mindig minden minél izgalmasabb legyen, de szerintem van egy határ, amit nem jó átlépni. Ráadásul nem túl szerencsés, hogy a nézők megérkeznek egy sporteseményre, és minden évben újra el kell magyarázni nekik, hogy mik a szabályok” – véli Somlyó Gergely.

„Talán azért hiteles ez a vélemény az én számból, mert én most is ezt mondom, amikor nyertünk. A múlt heti első összecsapáson két olyan egyéni mérkőzést is elvesztettünk, amelyen döntő szett, úgynevezett tie-break döntött. Tudjuk, hogy ebben a sportágban nüanszok döntenek, de ez lassan már közelít a fej vagy íráshoz” – tette hozzá.

 

 

bsc_asztalitenisz_2023jan28

 

A két éve ezüstérmes Budaörs az elődöntőben a cseh Moravsky Krumlovval találkozik február közepén: az első mérkőzésre 14-én kerül sor Csehországban, a visszavágót pedig négy nappal később, 16 órától rendezik hazai környezetben. A másik ágon a francia ALCL TT Grand-Quevilly és az olasz Quattro Mori Cagliari csap majd össze az Európa-kupában, amely a Bajnokok Ligája után a második legrangosabb kontinentális sorozat.

 

 

asztalitenisz2

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.