A budaörsi posták zárva maradnak, még csak nem is reagált a Posta az önkormányzat megkeresésére

(Budaörs, 2023. január 3. – Budaörsi Infó)  A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölte a társaság. Budaörsön viszont nem nyitnak ki a korábban bezárt posták, mi több a Posta még csak válaszra sem méltatta az önkormányzati megkeresést!

 

 

A Magyar Posta Zrt.közölte: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

A hétfői közleményben kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről (sic!). Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről – írják.

 


Ezzel szemben Budaörs önkrmányzatának megkeresésére még csak nem is reagáltak!


 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Budaörsi Infónak elmondta, hogy amikor kiderült, hogy Budaörsöt is érinti a posta bezárás, akkor azonnal felvették a kapcsolatot a Magyar Posta vezérigazgatójával.

 

 

wittinghofftamas

 

„A budaörsi posta bezárása 10 000 embert érint a lakótelepen, ezért szerettünk volna valamilyen alternatív megoldást találni a bezárás helyett, viszont hiába írtam levelet a Posta vezérigazgatójának, még csak válaszra sem méltatott. 

Több hírportálon is olvastam, hogy a Magyar Posta minden Önkormányzattal egyeztetett és ennek következtében most 32 településen 45 posta szüneteltetését feloldják. Budaörs nincs ezek a települések között. 

Ismét megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot a Magyar Postával, és kideríteni, hogy Budaörssel miért nem egyeztettek a posták újranyitásával kapcsolatban.”

 

Budaörsön két posta zárt be ideiglenesen 2022. november közepétől:

  • Budaörs 1 – OLK kirendeltség (Budaörs, Gervay Mihály utca 9-11.)
  • Budaörs 4 posta (Budaörs, Sport utca 2-4. – Auchan posta)

 

A Magyar Posta alternatívát is ajánl weboldalán a két posta helyett. Javaslata szerint az átmeneti időszakban Budaörsön a Kinizsi utca 1-3. szám (Tesco posta) alatt lévő postát ajánlatos használni. 

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Budaörsöt is érinti az ideiglenes posta bezárás

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.