Létrejött Budaörsön az Illyéses Szülők a Tanárokért Közösség (Illyés-SZTK)

(Budaörs, 2022. december 6. – Budaörsi Infó)) 2022. december 4-én megalakult Budaörsön az Illyés Gimnáziumban a Szülők a Tanárokért Közösség (Illyés-SZTK). A kezdeményezés az országos Szülők a Tanárokért Közösség (SZTK) részeként jött létre, azzal a céllal, hogy a tanárokat szolidaritásukról biztosítsa, támogassa és koordinálja a megmozdulásokat, akciókat. 

 

 

A Közösség célja kiállni a pedagógusok mellett, felszólalni az oktatásban uralkodó állapotok ellen.

Bárdyné Schneider Sarolta, az Illyés-SZTK tagja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a közösségnek nincs főszervezője.

„Pár anyuka határozott úgy, hogy hangot ad a véleményének és kiállnak a tanárokért. A múlt héten kirúgott újabb 8 tanár ügye volt az utolsó csepp, ami elindított egy országos kezdeményezést. Mivel nem szeretnénk megvárni, amíg a mi iskolánk is a Karinthy sorsára jut, saját csoportot indítottunk”

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (16)

 

A felhívásukban azt írják, hogy már elkezdték szervezni a januári akciójukat, mi lesz ez az akció, miben tudnak itt az önkéntesek segíteni?

„Az akciók egyeztetése jelenleg folyamatban van az országos SZTK-val és a tanárokon, diákokon keresztül az ő országos mozgalmaikkal, egységes fellépést szeretnék.”

 

Mi az önkéntesek dolga a Közösségben? Miben lehet Önöknek segíteni?

„Mivel ez egy teljesen felső szervezés nélküli mozgalom, mindenki megtalálhatja benne a feladatát. Jelenleg abban kértünk segítséget, hogy ötleteket kapjunk a demonstráció formáira.”

 

Mit üzennének az Illyéses szülőknek, miért csatlakozzanak Önökhöz?

„Egységes kiállást látunk szükségesnek, ahhoz, hogy gyermekeink oktatása biztosított legyen. Kérjük, hogy minden budaörsi intézmény próbálja meg létrehozni a saját támogató csoportját, vagy csatlakozzon az országos közösséghez. Ezt bárki megteheti, akit felháborít a jelenlegi oktatási helyzet!”

 

Szülők a Tanárokért Közösség tagjai azt kérik a szülőktől és szülői szervezetektől, közösségektől, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

 


Ide kattintva lehet csatlakozni a mozgalomhoz a Facebookon, ILLYÉS SZTK, illetve az országos kezdeményezés is megkereshető. 


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.