Idegenbeli győzelemmel zárta a szezont a Budaörs

(Budaörs, 2022. december 5. – Budaörsi Infó / BSC) Idegenbeli sikerrel zárta az őszi szezont a Budaörs a Kelen SC vendégeként a 20. fordulóban, az NB III. Nyugati csoportban.

 

 

Régiós derbi és egyben visszavágó várt csapatunkra az utolsó idei bajnokin. Bekő Balázs együttese ahhoz a Kelen SC-hez látogatott, amely csapat az első fordulóban 3-1-re győzni tudott Budaörsön.

A BSC kezdte jobban a mérkőzést, Klausz Ádám már a 6. percben vezetést szerzett, a középpályás egy beadásra érkezett jól a kapu elé. A hazaiak viszont gondoskodtak róla, hogy ne budaörsi előnnyel érjen véget az első félidő, nem sokkal a szünet előtt ugyanis egyenlíteni tudtak.

A második játékrészben is a Budaörs irányította a mérkőzést. Sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 71. percben az ellenfél játékosának kezéhez ért a labda a büntetőterületen belül, a budaörsiek azonban hiába jelezték hevesen a játékvezető felé a kezesét, a bíró sípja néma maradt.

Sokáig úgy tűnt, hogy sorozatban negyedszer is 1-1-et játszik együttesünk. Ám ekkor Horváth Emil szánta el magát lövésre, amit védeni tudott a kapus, a kipattanóra azonban Gula Boldizsár ért oda elsőként, a szemfüles gól pedig három pontot ért számunkra.

A fiúk visszavágtak az első fordulóban elszenvedett vereségért, és győzelemmel zárták az őszt, ráadásul immár nyolcmeccsesre nyúlik a veretlenségi széria.

30 ponttal (8 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség) a 9. helyről várja a budaörsi gárda a tavaszi folytatást.

 

 

NB III. Nyugati csoport, 20. forduló:

 

Kelen SC – Budaörs 1-2

 

Kelen SC:

Köcse – Egyed, Vass, Borbély (Simon K., 46.), Németh K. (Babinszky, 70.), Kádár (Csákány, 88.), Rónaszéki, Pintér B., Rétyi (Módly, 46.), Oláh L., Szalai A.

Nem lépett pályára: Besze, Bárány-Doór, Borisza, Trombola, Kulánda, Kalmár

Vezetőedző: Bordán Csaba

 

Budaörs:

Tóth G. – Hoszpodár (Halácsi, 65.), Khiesz, Tóth A., Vida – Ferkó, Klausz (Csillag, 80.), Horváth E. – Tóth B. (Murai, 88.), Erdey (Jász G., 65.), Gula

Nem lépett pályára: Kunsági, Urbantsok, Katona, Schindler

Vezetőedző: Bekő Balázs

Gólszerző: Oláh L. (43.), illetve Klausz (6.), Gula (86.)

Sárga lap: Halácsi (74.), Gula (88.)

 

Bekő Balázs értékelése:


Nagyon sokat tettünk a győzelemért, a futball ezúttal igazságos volt velünk szemben. Jól futballoztunk annak ellenére is, hogy a pálya minősége nem igazán volt erre alkalmas. Minden tekintetben egy kicsivel ellenfelünk fölé nőttünk. Nagyon kellett a lelkünknek ez a siker, egyrészt az őszi fiaskóért is revansot tudtunk venni, másrészt győzelemmel zártuk az őszt. Bízom benne, hogy ez egy komoly lendületet ad a csapatnak a tavaszi folytatásra. Előtte azonban egy intenzív, öt és félhetes felkészülés vár majd fiúkra, amit azért kell keményen végigcsinálni, hogy egy eredményesebb tavaszunk legyen.

 

(Budaörsi Infó / Forrás: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.