Újból helyet változtatott a budaörsi sárga zarándokpad

(Budaörs, 2022. április 27. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak róla, hogy egy sárgára festett pad már másodjára tűnik fel a Kálvária dombnál Budaörsön a Mátra utcában. Az egyik lakó elmondása szerint néhány hónapja már látták, de csak egy napig maradt helyén, aztán eltűnt. Aztán ismét előkerült, de néhány nap elteltével a legnagyobb meglepetésünkre újból pozíciót váltott, és körülbelül 8-10 méterrel arrébb zarándokolt miután már le volt fixálva. 

 

 

2022. április 11-én az egyik budaörsi lakó vette észre, hogy egy sárga pad került a Kálvária domb lábához. Mint kiderül, korábban már „járt erre ez a pad.”

 

 

padkalvariadomb3

 

Ekkor jót mosolyogtunk rajta mi is, amikor érkeztek a kommentek, hogy mit várunk egy zarándokpadtól (mert a táblája szerint az…), hát ez a dolga…

Viszont akkor lepődtünk meg legjobban, amikor néhány nap múlva ismét új helyen láttuk a már gyakorlatilag lefixált padot. (Közelebb „ment” egy sárga autóhoz…) A képen jól látszik hol volt korábban.

 

 

sargapad4

 

sargapad


sargapad3

 

Megkerestük Rumi Imrét, Magyar Zarándokút Egyesület elnökét, hogy többet megtudhassunk erről a különös padról, de sajnos a kérdéseinkre a cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Amint ígérete szerint reagál megosztjuk olvasóinkkal.

 

 

padkalvariadomb2

 

Egy másik helyi lakótól azt hallottuk, hogy a padot születésnapi ajándéknak szánták, de először nem volt jó helyen, mert akadályozta az egyik szomszéd autós kijutását a garázsából.

Ha arra járnak, nézzék meg Önök is Budaörs első igazi zarándokpadját.

 

Persze csak akkor, ha még ott lesz …

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.