Labdarúgó NB II – Nyert az Ajka Budaörsön

(Budaörs, 2021. november 8. – Budaörsi Infó) – A vendég Ajka legyőzte otthonában a BSC-t vasárnap a labdarúgó NB II 15. fordulójában.

 

 

A Budaörs eddig csak egyszer tudott nyerni új létesítményében, míg az Ajka idegenbeli mérlege a második legrosszabb a labdarúgó NB II-ben.

Bizakodva várhatták az egymás elleni összecsapást, hiszen a legutóbbi fordulóban a Budaörs Soroksáron gyűjtötte be a három pontot, míg az Ajka a Szentlőrincet múlta felül.

Fél óra elteltével Szarka Ákos fejesével az Ajka vezetést szerezett, majd a szünet után kiharcolt és gólra váltott egy tizenegyest. A Budaörs szintén büntetőből szépített, ám az egyenlítésre már nem futotta.

 

 

BUDAÖRSI SC–FC AJKA 1–2 (0–1)

Budaörs250 néző. Vezette: Kovács Imre (Vörös Dániel, Ország Péter)

BUDAÖRS: Tóth Gábor – Tóth K., Fényes, Kékesi, Pintér D. – Molnár Cs., Sajbán Miklós, Kapronczai (Lengyel B., a szünetben) – Vankó (Halácsi, a szünetben), Petneházi, Horváth R. (Balázs Zs., a szünetben). Vezetőedző: Gabala Krisztián

AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy, Lehoczky, Tóth Gergely, Csizmadia Z. (Murka, 66.), Gaál B. (Görgényi, 87.) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Szarka Á. (0–1) a 30., Szarka Á. (11-esből, 0–2) az 54., Petneházi (11-esből, 1–2) a 84. percben

 


Gabala Krisztián: Rosszul kezdtük a találkozót, a szünetben hármat is cseréltem, mert számos egyéni technikai hibát vétettünk. A folytatásban ugyan kiegyenesedtünk, de nem láttam azt az akaratot a játékosaim szemében, amit vártam volna. Nem keresek kifogásokat, sajnos ezúttal gyenge teljesítményt nyújtottunk, megérdemelten nyert az Ajka.

 

Kis Károly: Győzni jöttünk Budaörsre, a célunkat pedig elértük, jó játékkal szereztünk három pontot. Szarka Ákost nem tudták tartani a hazaiak, de az egész csapat dicséretet érdemel, különösen az első félidőben játszottunk látványosan. A fordulás után lezárhattuk volna a mérkőzést, ám kihagytuk a helyzeteinket, így a hármas sípszóig izgulnunk kellett.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre-Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Szombathelyi Haladás-Aqvital FC Csákvár 4-1 (3-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Kecskeméti TE Hufbau 2-0 (2-0)
III. ker. TVE-Szolnoki MÁV FC 0-0
Nyíregyháza Spartacus FC-WKW ETO FC Győr 0-1 (0-0)
Budaörs-FC Ajka 1-2 (0-1)
Szentlőrinc-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Tiszakécskei LC-Vasas FC 1-0 (1-0)
Dorogi FC-BFC Siófok 4-1 (2-0)
Budafoki MTE-Soroksár SC 2-2 (1-1)

 

Az élcsoport: 1. Haladás 31 pont, 2. Vasas 30, 3. Diósgyőri VTK 29  … 16. Budaörs 15

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.