A budaörsi asztalitenisz legsikeresebb éve 2021 – A BSC eredményei az Olimpiát követően

(Budaörs, 2021. szeptember 24. – Budaörsi Infó) A budaörsi asztalitenisz legsikeresebb éve 2021. Bajnoki cím, olimpiai részvétel, utánpótlás sikerek a sorban.

 

 

A női csapat tavasszal megszerezte 5. magyar bajnoki címét, amivel az utóbbi 15 év legeredményesebb klubcsapatává vált.

A bajnoki aranyérem mellé a csapat begyűjtött egy nemzetközi kupa ezüstérmet is.

Az első félév megkoronázásaként Póta Georgina és Fazekas Mária a Budaörsi Sport Club színeiben vett részt a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon, ahol a magyar válogatott egészségügyi szakembereként Szvitán Krisztina is részt vett.

 

 

bsc_asztalitenisz_olimpia_2021

 

 

nemzetisport.hu - Fotó: Horváth Balázs

 

 

 

Az Olimpia óta eltelt időszak aktívan telt az asztalitenisz szakosztályban.

Bük városában került megrendezésre az utánpótlás Országos Bajnokság, ahol fiataljaik közül Szabó Ákos két, Lorx Dóra pedig egy bronzérmet szerzett.

Utánpótlás korú játékosuk, Dari Helga nem vett részt az Országos Bajnokságon, mert egy szakmai döntés értelmében ugyanebben az időpontban a portugál nemzetközi utánpótlás versenyen szerepelt, ahol egyéni és páros versenyszámban is bejutott a negyeddöntőbe. A verseny után kiadott legfrissebb világranglista alapján Helgának reális esélye van arra, hogy kijusson az ifjúsági Világbajnokságra.

 

 

bsc_asztalitenisz_2021szept

 

 

bsc_asztalitenisz2_2021szept

 

 

bsc_asztalitenisz3_2021szept

 

 

Görögországban rendezték meg a felnőtt Európa TOP 16 versenyt, ahol Póta Georgina bejutott a legjobb 8 közé, és nagyon közel volt az elődöntőbe jutáshoz is.

 

 

pota_georgina_aztalitenisz_2021jul25_olimpia

 

 

A női csapat is megkezdte a 2021/2022-es szezont, az Extra Liga első 4 fordulójában minden mérkőzésen győzött. A csapat célja idén a bajnoki döntőbe jutni, de a kialakult erőviszonyok miatt a reálitás az, hogy a mostani toronymagas esélyes az Erdért SE csapata.

A hazai bajnokság mellett a női csapat immár 19. alkalommal résztvevője a nemzetközi kupasorozatnak is, az elmúlt 3 szezon alapján 8. kiemeltként kezdi meg a szereplést a Bajnokok Ligájában, ami azt is jelenti, hogy a Budaörsi Sport Club a 8. legjobb csapatként van számon tartva Európában.

Aktuális hír az is, hogy a női asztalitenisz válogatott napokon belül elutazik a felnőtt csapat Európa bajnokságra, a budaörsi Póta Georginával az utazó keretben.

 

 

asztalitenisz

 

 

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályánál remélik, hogy az elért eredményeik tovább javíthatják annak esélyét, hogy mihamarabb elindulhasson az új asztalitenisz infrastruktúra megvalósulása Budaörsön. Ezt az is elősegítheti, hogy egyesületük elnökét, Somlyó Gergelyt a női szakágért felelős szakmai alelnöknek nevezte ki a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség Elnöksége.

Válogatott versenyzőik, női és férfi csapataik számára folyamatosan zajlanak az események, de a szakosztály az utánpótlás utánpótlásában is igyekszik élen járni, hiszen pályázott az országos Palánta Programra, ahol a 6-8 éves gyerekek képzése, sportággal történő megszerettetése a cél.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.