Döntetlent játszott idegenben a Budaörs

(Budaörs, 2021. augusztus 16. – Budaörsi Infó) – Döntetlent játszott egymással a Pécs és a Budaörs a másodosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában vasárnap.

 

Újoncot avatott a Budaörs, Dala Martin személyében. aki a MOL Fehérvár FC csapatától érkezett a kooperációs együttműködés keretén belül a BSC-hez.

Lendületes, jó iramú mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat. A BSC egygólos előnnyel mehetett a szünetre. Winkler szerzett a Pécsi 16-oson belül labdát, amit gyorsan középre centerezett, ahol a tisztán érkező Balázs Zsolt nem hibázott.

A szünetig inkább a pécsiek voltak aktívabbak, de a Budaörs is növelhette volna többször az előnyét. Gól viszont nem esett.

A fordulás után a hazaiak nagyon akarták az egyenlítést, így hibák is becsúsztak. Egy BSC-s kontra végén Kónya lerántotta az egyedül kapura törő Balázs Zsoltot, a játékvezető pedig kiállította a szünetben beálló pécsi szélsőt. A büntetőt azonban hárította Helesfay.

A PMFC-nek a 79. percben Rácz László révén sikerült egyenlítenie, így a sok helyzetes mérkőzés döntetlennel zárult.

 

 

PÉCSI MFCBUDAÖRSI SC 1–1 (0–1)

Pécs, 2000 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Vörös Dániel)

PÉCSI MFC: Helesfay – Svedjuk, Króner, Rácz L., Katona L. – Futó (Hursán, 72.), Tölgyesi (Bíró B., 78.) – Marques-Airosa (Geiger, 56.), Kövesdi (Dávid, a szünetben), Hegedűs M. (Kónya D., a szünetben) – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László

BUDAÖRS: Dala – Menyhárt (Tóth K., 7.), Zsidai, Kékesi, Kapronczai – Petneházi, Molnár Cs. (Lengyel B., 76.) – Vankó, Sajbán Miklós, Winkler – Balázs Zs. (Halácsi,87.) Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Balázs Zs.(0–1) a 26., Rácz L. (1–1) a 79. percben

Kiállítva: Kónya D. (gólhelyzetben lerántotta Balázs Zsoltot) a 63., Vas László (a PMFC vezetőedzője, reklamálásért) a 64. percben

 
Vas László: Megdolgoztunk a pontért, de hármat szerettünk volna szerezni. Ezúttal sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek nagy része kimaradt. A munka megvolt, de a hit hiányzott, hogy átlendüljünk a holtponton.

 

Márkus Tibor: Összességében igazságos a döntetlen, a hazai csapat mindent megtett a pontszerzésért, ott tartotta a labdát a tizenhatosunk környékén. Mi lassan, körülményesen játszottunk, a középpályásoktól gyorsabb futballt, az elöl lévőktől pedig jobb helyzetkihasználást reméltem.

 

 

Eredmények:

 

Merkantil Bank Liga, 3. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre-Tiszakécskei LC 2-2 (0-1)
WKW ETO FC Győr-Szentlőrinc 1-1 (1-1)
Pécsi MFC-Budaörs 1-1 (0-1)
Szolnoki MÁV FC-Soroksár SC 3-1 (3-0)
Kecskeméti TE Hufbau-FC Ajka 3-1 (1-1)
BFC Siófok-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Vasas FC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)
III. Kerületi TVE-Dorogi FC 1-2 (1-1) Nyíregyháza Spartacus-Szombathelyi Haladás 0-0
Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-1)

 

Az élcsoport:

1. Nyíregyháza 7 pont (7-3), 2. Szeged 7 (5-1), 3. Szolnok 7 (7-4), 4. Diósgyőr 7 (4-2)

11. Budaörs 4

 

 

(Budaörsi Infó / Fotó: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.