Újabb egy évig önálló beavatkozók a budaörsi tűzoltók

(Budaörs, 2021. augusztus 3. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai idén is megoldották a szituációs feladatot annak érdekében, hogy megtarthassák önálló beavatkozó státuszukat.

 
A feltételezés szerint egy helyi szálloda alagsorában – a szellőzőgépházban – tűz ütött ki, egy dolgozó az épületben ragadt. A tűzoltás közben külön mentési csoportot alakítva lapáthordágyon kihozták az eszméletlen sérültet, emellett egy vízsugárral megfékezték, majd eloltották a képzeletbeli tüzet.

 

tuzolto_beavatkozo3

 

Ilyen minősítő gyakorlaton minden évben részt kell venniük annak érdekében, hogy megőrizzék önálló beavatkozó címüket, amit 2014. július 01-től birtokolnak.

A szigorú szakmai feltételeknek ezúttal is megfeleltek – a minősítő gyakorlatot teljesítették –, így megtarthatják önálló beavatkozó címüket, aminek az a lényege, hogy bizonyos káresetekhez hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak és végezhetnek tűzoltási és/vagy műszaki mentési feladatokat.

 

tuzolto_beavatkozo

 

A gyakorlat során bebizonyosodott, hogy az önálló beavatkozást vállaló egyesület állományának szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személy tűzoltásvezetői feladatok ellátására alkalmas.

Az önálló beavatkozásokat az egyesület a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kötött együttműködési megállapodás alapján végezheti. A gyakorlatot ellenőrző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sikeres vizsga esetén egy évig érvényes, önálló vonulásra és beavatkozásra szóló engedélyt ad ki az önkéntesek részére.

 

tuzolto_beavatkozo2

 

Az egyesület közel 20 aktív fővel lát el szolgálatot Budaörsön a több mint harmincezres lakosság védelmét biztosítva.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.