Egy komment utóélete – Laczik Zoltán (BFE) vs Löfler Dávid (Fidesz) budaörsi önkormányzati képviselők

(Budaörs, 2021. július 5. – Budaörsi Infó) Már egy jó ideje a közösségi média fontos szerepet tölt be a politikai életben is. A legtöbben leginkább szórakozásra, mások pedig információszerzésre használják. A felületen megjelenő cikkek alatt a kommentelési lehetőség olyan érzelemcunamit indít el sok esetben, aminek kimenetelét egy cikk vagy bejegyzés megosztásakor még csak sejteni sem lehet. Így történt ez legutóbb is, amikor Vágó István (DK) a hazánkba szállított keleti vakcinák vizsgálatáról írt. 

 

 

Bejegyzésében arra kereste a választ, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet munkatársai hogyan tudták megvizsgálni a Magyarországra szállított vakcinát, ha a korábbi hírek szerint az oltóanyagok Szentpétervárról indultak útnak.

 

 

vagoistvanposzt

 

 

Vágó István (DK) posztja: 

Menczer Tamás szerint az Országos Gyógyszerészeti Intézet munkatársai mindkét vakcina dokumentációját, valamint gyártóhelyét is megvizsgálták, majd engedélyezték. 

Pénteken Szijjártó arról osztott meg egy videót, hogy Szentpétervárról elindult egy kamion, ami százezer adag oltóanyagot szállít Magyarországra. Csakhogy a magyar szakemberek korábban a moszkvai üzemet ellenőrizték. 

Ha tehát nem is ott gyártották a hazánkba szállított vakcinákat, ahol az OGYÉI emberei jártak, akkor itt valami nagyon nem kerek..”

 

 

koronavirus_oltas_vakcina_pfizer3_2021jan

 

 

Ez a téma talán ilyen formában nem is biztos hogy elért volna városunkba, viszont Laczik Zoltán, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben önkormányzati képviselő kommentelt a megjelent poszt alá, így osztotta meg másokkal is a véleményét a témával kapcsolatban.

 

 

laczikz

 

 

Amivel szintén nem lenne semmi probléma, hiszen szólásszabadság van, bárki elmondhatja hogy mi a véleménye, leírhatja, posztolhatja, kifejtheti.

Ha az ember önkormányzati képviselő, akkor viszont számítania kell arra is, hogy minden szava támadási felületet nyújthat a vele nem azonos nézeteket képviselő emberek számára.

Így is lett.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen, június 30-án, Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő egy vita kapcsán utalt arra, hogy Laczik Zoltán képveslőtársa úgy gondolja, hogy a vakcina sós vizet tartalmaz.

 

 

testulet21_06_30 (2)

 

 

Laczik Zoltán július 5-én válaszul a következő bejegyzést osztotta meg közösségi oldalán a képviselő-testületi ülésen történtekkel kapcsolatban (a posztot szó szerint közöljük). A reagálását megküldte a budaörsi helyi sajtónak, köztük a Budaörsi Infónak is. Szerinte Löfler képviselő hozzászólása egyfelől hazug, másfelől aljas volt… .

 

Hazudozás helyett a Fidesz segítse Budaörs boldogulását!

A képviselő testület legutóbbi, június 30-i ülésén egy szerteágazó – és sok tekintetben méltatlan – vita során Löffler Dávid képviselő úr többek között engem is megszólított, felidézve egy régebbi Facebook-kommentemet, amely szerinte a COVID-elleni oltásokba vetett bizalmat ássa alá. Ezúton szeretném leszögezni, hogy megítélésem szerint Löfler képviselő úr hozzászólása egyfelől hazug, másfelől aljas volt.

Hazug, mert egy harmadik személy közösségi oldalán néhány hónapja zajló kommentfolyam egyik oltásellenes bejegyzésére reagáltam ironikusan (az iróniát emojival jelezve), a magam oltáspárti meggyőződésem alapján, vagyis ellenpontozva egy oltástagadó megjegyzést. Kommentem mondanivalója tehát éppen az ellenkezője volt annak, amit Löffler úr érteni vélt. S azért aljas a képviselői beszólás, mert erre a szándékosan félremagyarázott beírásra hivatkozva oltásellenesnek igyekszik beállítani engem, jóllehet ezt sem az általa kifordított bejegyzés, sem pedig más közéleti megnyilvánulásom nem támasztja alá.

Az ellenkezője viszont, vagyis az, hogy a magam részéről minden lehetséges módon és a rendelkezésmre álló kommunikációs eszközökkel a COVID-elleni oltás felvételére biztattam folyamatosan mindenkit a járvány kezdete óta, számtalan közleményemből nyilvánvaló. Csakúgy, mint az, hogy komoly vitákat folytattam oltásellenes szervezetekkel a lakosság minél szélesebb körének beoltása érdekében.

Sajnos, az is nyilvánvaló, hogy Löfler képviselő úr ügyet sem vetett oltásra biztató közleményeimre, hanem ehelyett valamely régebbi kommentfolyamból önkényesen kiragadott egy olyan beírást, amelyet alkalmasnak vélt az egyébként közismert és valós oltáspárti véleményem elferdítésére. Ezt a trükkjét a képviselőtestület hosszú idő utáni első személyes ülésére időzítette.

Arra kérem Löffler képviselő urat és a Fidesz helyi szervezetét, hogy alaptalan és aljas vádaskodások helyett az energiáikat fordítsák a közéleti fórumok valódi demokratizmusának megőrzésére, az állam által a járvány örvén elvont helyi források visszaszerzésére, a súlyosan csorbított önkormányzatiság helyreállítására, s ezáltal Budaörs boldogulásának elősegítésére.

Laczik Zoltán
önkormányzati képviselő”

laczikzoltanposzt

UPDATE!

Cikkünk megjelenése után sajtóközleményben válaszolt a Budaörsi Fidesz Csoport elnöksége Laczik Zoltán reagálására, amelyben bocsánatkérésre és lemondásra szólítják fel a képviselőt:

 

„Sajtóközlemény

Az MSZP budaörsi szervezetének helyi elnöke, a BFE önkormányzati képviselője Laczik Zoltán ahelyett, hogy bocsánatot kérne a budaörsiektől, magyarázni próbálja a megmagyarázhatatlant. A gyurcsányista DK-s Vágó István – aki nyíltan támadta a keleti vakcinák beszerzését – facebook-oldalán, Laczik Zoltán egy oltásellenes kommenthalmazba írta az alábbi sorokat: „Nem olyan bonyolult ez! Moszkvában gyártják az ampullát, amit Péterváron töltenek fel sós tengervízzel. Lássuk be: Moszkvában nincs tenger…emoji” Árulkodó módon az MSZP mai sajtóközleményébe nem merte leírni a kifogásolt sorait a BFE-s képviselő, helyette hosszas magyarázkodásba kezdett.

Löfler Dávid képviselőtársunkat méltatlanul vádolta meg Laczik Zoltán sajtóközleményében hazugsággal, ahelyett, hogy inkább törölte volna az ízléstelen hozzászólását és ezzel párhuzamosan elnézést kért volna mindannyiunktól. A nyíltan oltásellenes DK-s politikus oldalán tett bejegyzésével Laczik Zoltán azok táborát gyarapítja, akik aláássák az oltások hatékonyságába vetett hitet. A budaörsi Fidesz szervezete szerint, az oltásellenes véleményt jegyző közszereplőnek nincs helye Budaörs közéletében. Laczik Zoltán vagy kérjen elnézést oltásellenes bejegyzéséért Budaörs közösségétől, vagy mondjon le mandátumáról és álljon azon oltásellenes baloldali emberek közé, akiknek a véleményét felvállalta idézett hozzászólásában. Ne magyarázkodjon tovább a BFE-s képviselő! Vállalja tettének következményeit!

Budaörsi Fidesz Csoport elnöksége”

 

Mivel a politikai vita egy kommentből indult ki, ezért várjuk olvasóink hozzászólásait a cikk alatt, hogyha van véleményük.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.