Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kántor Tünde: a vállalkozásomat a 2020-as világjárvány szinte teljesen megbénította

(Budaörs, 2021. május 17. – Budaörsi Infó) A koronavírus-járvány sok budaörsi vállalkozás és vállalkozó életét is megnehezítette vagy lehetetlenítette el különböző mértékekben. A korábbi kezdeményezések mellett a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online társadalmi felelősségvállalásként nekik is szeretne segíteni, hozzájárulni a kilábaláshoz. Ennek érdekében korlátozott felületen a jelentkezők ingyenes megjelenést kaptak a Budaörsi Infó 10.000 példányban megjelenő nyomtatott változatában. Online cikksorozatunkban pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan érintette őket a járvány. Ebben a részben Kántor Tünde fényképésszel beszélgettünk. 

 

 

Kántor Tünde a Kántor Tünde Fotóstúdió tulajdonosa és főállású fotósa. Üzleti vállalkozása idén ünnepelte 10 éves jubileumát.

Kedvelt területe a portréfotózás és emberábrázolás.

„Saját, jól felszerelt stúdióm Budaörsön található, ahová egész évben várom kedves ügyfeleimet.

Portréfotót készíttetni sokan és különböző célokkal szeretnének. Örömmel tapasztalom, hogy manapság egyre nagyobb igény mutatkozik a minőségi portréképek felhasználása iránt.

 

 

kantortundestudio

 

Felismerik az emberek, hogy igényes, profi fotóval sokkal jobban érvényesülhetnek. Nagyon gyakori, hogy álláspályázathoz, üzleti vállalkozáshoz, karrierépítéshez kérnek tőlem képeket. Nő a kereslet a társkeresésre szánt fotókra, de volt olyan is, hogy egy hölgy a 80. születésnapja alkalmából hívott fel, hogy szeretne pár képet.

 

 

kantortundeweb

 

A fotózások során igyekszem barátságos, közvetlen hangulatot teremteni, vendégeimmel elbeszélgetni, személyes céljaikat megismerni. Mindenkit arra biztatok, ha mérföldkőhöz érkezett az élete, vagy éppenséggel azért, mert nem, de jó lenne, bátran keressen meg. Elképzelhető, hogy egy jó fotóra lesz szüksége, amiben segíthetek.

Esküvőfotózás a másik kedves téma, amire szakosodtam. Hosszú évek alatt számos esküvőt fotóztam, így szaktudásom mellett széles körű tapasztalattal rendelkezem. Az egyszerűségre, a természetességre törekszem. Szeretem a letisztult képeket, a fotóknak arról kell szólni, hogy az önfeledt, boldog pillanatokat tükrözze és évek múlva is visszaadja az átélt élményeket.”

 

 

kantortunde2021b

 

 

Miért ezt a pályát választottad? Mi az, ami megfogott benne, mi motivált és motivál?

„Nem készültem fényképésznek, esküvőfotósnak meg pláne nem.

Fotográfusi tanulmányokat puszta kíváncsiságból a 90-es években végeztem. Legfőképpen a fotózás technikai, laborálási része érdekelt. Az első „fizetős” esküvőt 25 évvel ezelőtt fényképeztem.

Volt nekem akkor egy kedves fényképész ismerősöm. Komoly tapasztalata volt a szakmában és egy fotócikkeket árusító szaküzletet vezetett. Annyira sok felkérése volt esküvői fotózásokra, hogy már nem tudott mindent elvállalni és ekkor keresett meg, hogy lenne-e kedvem alkalmanként esküvői eseményeket fényképezni. Ezzel kezdődött minden, tartott pár évig, azonban nem ez volt a főfoglalkozásom, így az analóg-digitális korszakváltással ennek vége lett.

Közgazdász végzettségem van. Világ életemben szinte mindig irodai munkákat végeztem, mindaddig, míg egyszer csak megelégeltem. Úgy éreztem, hogy megőrülök, ha továbbra is heti 40-50 órában egy irodában kell ülnöm. Hiányzott, hogy történjenek körülöttem az események. Ekkor jött az ötlet, hogy jó lenne visszakanyarodni a fotózáshoz. 10 évvel ezelőtt elindítottam üzleti vállalkozásomat. Ezzel egy időben kinyílt előttem a világ.

Motivál, hogy családok, emberek örömeinek, céljainak, feladatainak lehetek részese. Munkámat hivatásként, kihívásként élem meg. Igazi adrenalinbomba.”

 

 

fenykepezogep

 

A koronavírus járvány megjelenése óta mi az, ami változott az életedben, és mi az, ami változott a vállalkozásodban?

„Az elmúlt 1 évben sokat voltam otthon, sokkal több időt töltöttem a családommal, mint azelőtt. Bevallom, ez egyáltalán nem esett nehezemre.

Elmondhatom, hogy vállalkozásomat a 2020-as világjárvány szinte teljesen megbénította, ahogy az esküvői szolgáltató szektort is alapjaiban megrendítette. A szakmában dolgozó kollégáknak is azt kívánom, hogy tartsanak ki. Arra még nem volt példa az elmúlt 10 évben – ahogy az elmúlt évben -, hogy az esküvői szezon számomra augusztus 1-én induljon el.”

 

Mi az, ami a legnagyobb nehézséget okozta ez idő alatt számodra?

„Pont az hiányzott legjobban az elmúlt időszakban, amire a munkám, a foglalkozásom épül: a személyes kapcsolatok. Alig várom, hogy ismét magasabb fordulatszámon dolgozhassak, találkozhassak régi és új ügyfeleimmel és elmondhassam, hogy zajlik az élet. Nem utolsó sorban, hogy legyen rendes bevételem.”

 

 

kantortunde2021c

 

A koronavírus miatt körülbelül mennyi megbízástól estél el? Hogyan tudtad ennek ellenére az elmúlt hónapokat átvészelni?

„Titkos receptem nincs a túlélésre, sajnos azt kell mondjam. Az elmúlt évben megbízásaim 2/3-át vesztettem el. Ez egy hosszúra nyúlt szabadság kisebb nagyobb megszakításokkal. Ki kell bírni, és bizakodni, hogy most már tényleg vége lesz. Hálás vagyok a családomnak, akikre a sikeres időszakokban, úgy a nehéz időkben is mindig számíthatok és segítenek.”

 

 

kantortundewerk

 

Ha ismét visszatér az élet a régi kerékvágásba, akkor van olyan dolog, amin változtatni szeretnél? (munkában és magánéletben)

“Nem szeretnék változtatni.”

 

A koronavírus járvány idején megfordult a fejedben, hogy szakmát válts, ha igen akkor milyen más szakmában tudnád magad elképzelni?

„Meg sem fordult az irányváltás a fejemben. Sőt, most úgy érzem, ha ismét beindul az élet, ezután jön csak igazán a java.”

 

 

kantortunde2021

 

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel az elmúlt egy évet tudnád jellemezni?

„Agyrém.”

 

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az életedben?

„Amire most, aktuálisan nagyon büszke vagyok, hogy nyolcadikos fiamat felvették a Fazekas gimnáziumba. Ő választotta, készült rá, mi támogattuk, bíztunk benne.

Igazából nálam nincs olyan, hogy „legbüszkébb”.

Események folyamában élünk, mindig történik valami, amire büszkék lehetünk, akár apró dolgokra. Amikor például úgy jön be valaki a fotóstúdiómba, hogy ő róla aztán nem lehet jó képet csinálni, a fotózás végén pedig azt mondja az illető, hogy de mégis és én úgy érezhetem, hogy komoly részem van benne.

Nem rég járt nálam egy fiatalember, alakulóban lévő svájci állásához kértek főnökei igényes portréfotót. A srác a fotózás végén azt állapította meg, milyen jó képek lettek róla, majd ezt azzal koronázta, hogy 1 hét múlva megírta, hogy a fényképe kapcsán „tiszta sztár” lett a családjában.”

 

Milyen célok vannak most előtted?

„Impulzusokkal teli események képe van a fejemben. Az elkövetkező 1 évre koncentrálok. Tervezem, szervezem a várható munkákat. Lassan beindulnak az esküvők, fotóstúdióm ajtaja nyitva áll. Bízom abban, hogy nem kell örökre búcsút mondani a céges rendezvényeknek és ősztől óvodai fotózásokra is ismét mehetek.”

 

 

kantortundenevjegy

 

 

 

A sorozat korábbi részei:

 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Dénes Edina: Fontos, hogy többet legyünk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szentandrási-Szabó Emese: Hittel és kitartással a legnehezebb időkben is helyt lehet állni!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Nyikes Fatime: körülbelül 30%-al csökkentek a bevételeink

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szabó Gyula a kulcsember

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.