Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szabó Gyula a kulcsember

(Budaörs, 2021. április 28. – Budaörsi Infó) A koronavírus-járvány sok budaörsi vállalkozás és vállalkozó életét is megnehezítette vagy lehetetlenítette el különböző mértékekben. A korábbi kezdeményezések mellett a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online társadalmi felelősségvállalásként nekik is szeretne segíteni, hozzájárulni a kilábaláshoz. Ennek érdekében korlátozott felületen a jelentkezők ingyenes megjelenést kaptak a Budaörsi Infó 10.000 példányban megjelenő nyomtatott változatában. Online cikksorozatunkban pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan érintette őket a járvány. Az első részben Szabó Gyulával beszélgettünk.  

 

 

Szabó Gyula biztosítási és befektetési alapok kezelésével és hitelügyintézéssel foglalkozik. A vállalkozása gazdasági támogatást nyújt mind magánszemélyek, mind gazdasági szervezetek számára.

„A Kulcs a jövődhöz vállalkozásom a gazdasági környezet folyamatos monitorozása segítségével a legpontosabb javaslatot tudja adni minden kérdésre, legyen az hitel, befektetés, vagy biztosítási kérdések, mindezt független közvetítőként végezzük, így az ügyfeleink érdekeit tudjuk képviselni minden helyzetben.  

Vidéken nevelkedtem, sokmindent átéltem, ami formált és egyedivé tett, 25 évesen kerültem Pest megyébe és a fejlődés mindig is inspirált.

Hitvallásom: változás csak akkor tud bekövetkezni egy ember életében, ha hajlandó önmagát formálni, hisz azonos munkának mindig azonos végeredménye lesz.

Így inkább folyamatosan tanulva és változtatva a bevitt energiákat újabb és újabb eredményeket értem el. 

Szerintem a segítség nyújtás nem hit kérdése, mindinkább belső elköteleződés egy jó ügy érdekében.”      

 

 

kulcslogo

 

Miért ezt a pályát választottad? Mi az, ami megfogott benne, mi motivált és motivál?

Volt egy pénzintézet ahol ügyet kellet volna intéznem, ám mindez igen csak kaotikusan sikerült, amikor végre az ügyintéző elérkezett hozzám elmondtam neki, hogy ezt az eljárást elfogadhatatlannak tartom és hozzátettem: „lehetne ezt jobban is csinálni”, mire ő visszakérdezett: úgy gondolja, hogy ez magának jobban is menne?

Az elhatározás meghozta az eredményt is, bebizonyosodott valóban jobban is ment nekem, ám soha nem ez éltetett engem, mind inkább a segítségnyújtás és az, hogy valakinek megoldást tudtam adni, ekkor még másoktól függő közvetítő voltam a piacon.   

Fejlődni kell, követni a piaci helyzeteket, váltani kell a kellő pillanatban, így teljes körű kiszolgálásban van részük azon ügyfeleknek, akik velem együttműködnek.

És hogy mi motivál nap mint nap, azt fent már említettem: a „lehet ezt jobban is csinálni” gondolata. 

A Kulcs a jövődhöz vállalkozás gondolata egy-két éve fogalmozódott meg bennem, mégpedig abból az apropóból, hogy láthatóan sokaknak problémát jelentett egy-egy ügyintézés a pénzügyi vonatkozásban, legyen az hitel területen vagy a biztosítás területén, esetlegesen a befektetések vonatkozásában.

És hogy miért is van ez így? A válasz egyszerű: Minden ügyintézést külön-külön ügyintéző végez, így sok esetben az ügyek kordinálására vesztegeti el az ideje  jelentős részét sok ügyfél.

Erre egy hatékony módszer van igazából! Ezt már a királyok is tudták: az ügyeket a király segédje, az intéző végezte el, egy kézben tartva a szálakat. Ergó akkor is, és most is szükség van egy kulcsfigurára aki megnyeri nekünk a játszmát.

 

 

haz_epiteszet_palyazat_ingatlan_tervezes

 

 

A koronavírus járvány megjelenése óta mi az, ami változott az életedben, és mi az, ami változott a vállalkozásodban?

Sokkal jobban odafigyelek az egészségemre, és mindent megteszek annak megőrzése érdekében: sport, ételek, vitaminok segítségével tartom formában magam.

A vírushelyzet rámutatott, hogy törékeny kis életünk van és, hogy ilyen mértékű változásokra nincs felkészülve senki, sem anyagi sem védelmi oldalon, így nagyon erősen kitett lesz egy-egy család, ami komoly gondokat jelenthet a további életükre.

Sokkal komolyabban kell foglalkozni az életbiztosításokkal mint azt idáig tettük, hisz akár csak egy családfenntartó elvesztése, vagy egy hitel bedőlése is komolyan megingat egy jól felépített életformát.

A vállalkozás esetén bekövetkező változások leginkább a home office-ban történő munkavégzés, és a digitális világ adta lehetőségek felerősödése, mint például a zoom-tárgyalások, amik időt és energiát spórolnak meg számunkra, az elektronikusan intézhető ügyletek.

Így felgyorsult a kapcsolatteremtés, ami segíti az ügyletek megvalósulását.

 

 

számitogep_internet_billentyu_titkarno

 

 

Mi az, ami a legnagyobb nehézséget okozta ez idő alatt számodra?

A személyes kapcsolat hiánya, illetve az időpontfoglalások nem olyan zökkenőmentesek egy-egy ügyintézés esetén.

 

 

A koronavírus miatt körülbelül mennyi megbízástól estél el? Hogyan tudtad ennek ellenére az elmúlt hónapokat átvészelni?

A megbízások közel 30-35%-a vírushelyzetre való hivatkozással került halasztásra. Mivel több irányultsági területen is jelen vagyok, mint például a biztosítás, a befektetés, illetve a hitelezés, így a bevételi oldalon is ez jelentkezik, illetve megfelelő tartalékkal is rendelkezem.

 

 

szabogyula

 

 

Ha ismét visszatér az élet a régi kerékvágásba, akkor van olyan dolog, amin változtatni szeretnél? (munkában és magánéletben)

Régi kerékvágás vagy a mostani helyzet folyamatosan befolyásolhatja az embert! Úgy gondolom, hogy azok az emberek, illetve vállalkozások fognak „túlélni mindent”, akik gyorsan tudnak reagálni a változásokra.  

 

A koronavírus járvány idején megfordult a fejedben, hogy szakmát válts, ha igen, akkor milyen más szakmában tudnád magad elképzelni?

Igazából soha nem fordult meg a fejemben, hogy váltsak, ám ha az élet ebbe az irányba vinne, akkor a tudásátadás lehetne egy irány számomra.  

 

Mi az az egy szó, vagy mondat, amivel az elmúlt egy évet tudnád jellemezni?

Nézz meg egy Katana kard készítését!! És megérted hogyan lesz a fémből „a-cél”

 

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az életedben?

Mindenre, amit elértem eddig.

 

Milyen célok vannak most előtted?

Ingatlanfejlesztés, szabadság program előkészítése, utazások. 

 

 


szabogyulanevjegy


 

 

 

Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy 2021. május 30-ig lehetőséget biztosít a budaörsi vállalkozásoknak arra, hogy ingyenesen jussanak hirdetési felülethez, hogy így könnyebben tudjanak eljutni a budaörsiekhez, illetve a potenciális ügyfelekhez.

Arra buzdítjuk ezzel is a budaörsieket, hogy minél többen válasszanak szolgáltatásokat a helyi vállalkozásoktól, illetve részesítsék előnyben döntéseikben a helyiek termékeit.

 

Csatlakozni a budaorsiinfo@gmail.com vagy a budaorsiinfo@starkiss.hu e-mail címeken lehet.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.