Hiába a nyertes per, további négy hónapig még néma marad a Budaörs Rádió

(Budaörs, 2021. május 13. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak róla, hogy három pályázó indult a Budaörs Rádió frekvenciájáért anno. A Médiatanács (NMHH) nem hosszabbította meg a jogosultságot és a rádió elhallgatott 2019. április 10-e éjféltől. Az üzemeltető cég perre ment az ügyben, amit meg is nyert. Ezzel esély nyílt rá, hogy visszakaphassák a frekvenciát, viszont Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének legutóbbi Facebook posztja szerint további négy hónapig biztos néma marad a Budaörs Rádió. A médiahatóság bürokratikus eszközökkel húzza az időt.

 

 

Április végén Roczó-Nagy Zoltán, a rádió vezetője azt írta a Facebookon, hogy a Budaörs Rádió első és másodfokon (Kúria) is pert nyert a frekvenciákért felelős NMHH-val szemben.

Május 12-én, viszont Wittinghoff Tamás polgármester arról számolt be, hogy eljárás indult a frekvencia ügyében, amelynek a határideje négy hónap, így továbbra sem szólalhat meg a rádió:

Kedves Budaörsiek!

Amikor a Kúria meghozta a döntését a Budaörs Rádióval kapcsolatban, sokan optimistán azt remélték, hogy a sokak által kedvelt rádió már nyáron újra szólhat. Azt is kérték többen, hogy a fejleményekről adjunk tájékoztatást. Bár a rádió magántulajdonban van, de természetesen a fejleményekről mindig beszámolnak. Május 11-ei dátummal levelet kapott a rádió korábbi üzemeltetőjének a tulajdonosa.

Mint tudjuk, ők adták be az egyetlen érvényes pályázatot, s ezt utasította, el a bíróság döntése értelmében jogszerűtlenül, a médiahatóság.

A levélben a hatóság tájékoztatja őket, hogy eljárás indult (!?) a frekvencia ügyében, amelynek a határideje 120 nap. Ugye érthető!? Egy 2 éve néma frekvencia, lezárult pályázatának az eredményét kellene most már törvényes módon kihirdetni, azaz hagyni a Budaörs rádiót működni.

Ha most 120 napig “eljárogatnak”, akkor 4 hónapig továbbra sem szólhat a rádió. És ki tudja, ennek lejártával majd mit találnak még ki.

No comment…

 

wt_komment_radio2105

 

 

 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

Pert nyert a Médiatanács ellen a Budaörs Rádió

Elhallgat ma éjféltől a Budaörs Rádió

Befogadta a Médiatanács a Budaörs Rádió frekvenciájára beadott pályázatot

 

NMHH – Megjelent a pályázati felhívás a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

A Médiatanács döntései – Újra lehet majd pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

Rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács – A Budaörs Rádió esetében hiánypótlást kértek a két megmaradt pályázótól

Médiatanács: Január 7-ig lehet pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.