Buszöblöket újítanak fel Budaörsön – Körültekintően közlekedjenek

(Budaörs, 2021. április 15. – Budaörsi Infó) Az utóbbi napokban többen is jelezték szerkesztőségünknek, hogy a Szabadság út mentén azt tapasztalták, hogy az autóbuszöblök környékén felújítási munkálatok kezdődtek. Ennek jártunk utána Dr. Tóth Ferenc önkormányzati képviselő segítségével.

 

 

Mint ahogy korábbi cikkünkben közöltük, több mint ezer kilométernyi útszakasz újulhat meg idén az országban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) márciusi közlése szerint. Az 1-es főút budaörsi szakaszán ennek a programnak a keretében végzik Budaörsön a buszmegállóknál a felújításokat.

 

Dr. Tóth Ferenc a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ezek a felújítási munkálatok az ő körzetét is érintik és a Magyar Közútkezelő beruházása, ami megközelítőleg 61 millió forintból fog megvalósulni.

 

 

 

tothferenc2019

 

Hét buszöböl lesz felújítva, a térkövek helyett bazaltköves alap kerül majd, amely sokkal teherbíróbb és korszerűbb. Így  vízelvezetés is rendesen meg lesz oldva, nem úgy mint ahogyan korábban volt.”

 

 

buszobol3

 

Felújítják a Tulipán utcánál, az Aradi utcánál, a Templom térnél, a Károly király utcánál, a Kisfaludy utcánál és a Városházánál lévő buszöblöket. 

 

„Egyszerre három-négy buszöböl felújításába kezdenek majd bele a munkások, és ütemezett átadást terveznek, vagyis ahogy készen vannak eggyel, már át is adják.

Az új buszöblök előreláthatólag augusztus 8-ra készülnek el. 

 

 

buszobol

 

Amire még szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár kikerültek figyelmeztető táblák az autóbusz megállóknál, hogy hátrébb kell várakozni a buszokra, sajnos több esetben azt tapasztaltam, hogy a buszsofőrök még a nem megfelelő helyen állnak meg, ezért érdemes résen lenni, ha érkezik a busz és figyelni, hogy hol fog megállni, nehogy fuvar nélkül maradjunk.

Biztonságos közlekedést kívánok mindenkinek!”

 

 

buszmegallo_felujitas_2021apr_budaors

 

 

busztabla

 

Közlekedjenek körültekintően!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.