A Nébih megtiltotta a Gold Power étrend-kiegészítő forgalmazását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megtiltotta a Gold Power férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő forgalmazását gyógyszer-hatóanyag tartalom miatt – közölte a hatóság.

 

 

A tájékoztatás szerint a Lak.I Medical Kft. által forgalmazott kapszulában szildenafil és tadalafil, valamint paracetamol gyógyszer-hatóanyagot mutattak ki, ezért kötelezte a Nébih a forgalmazót – minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül – a termék kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására, a fogyasztóktól való visszahívására, és végleg megtiltotta a termék további forgalmazását.

Az étrend-kiegészítők az érvényes uniós és hazai szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszer-hatóanyag felhasználása tilos. A termék a jelölése alapján kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaz, ami a valóságnak nem felel meg, így hamisítványnak minősül. Elfogyasztása komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet a fogyasztóknak – írja a Nébih.

A hatóság a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, és hamisítás miatt büntetőfeljelentést tesz – közölte a Nébih. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.