Budaörsi történetek – Tanulj meg angolul, ha vásárláskor áruházi segítséget kérnél!

(Budaörs, 2020. október 10. – Budaörsi Infó) Budaörsi történetek címmel új sorozatot indít a Budaörsi Infó szerkesztősége. Ennek a sorozatnak a keretén belül elmondhatják a budaörsiek (és nem csak) a tanulságos vagy akár vicces sztorijaikat, amelyek városunkban velük esnek meg a mindennapokban. Ha önnek is lenne egy hasonló igaz története, ne habozzon, küldje el nekünk (budaorsiinfo@starkiss.hu; budaorsiinfo@gmail.com)! FONTOS: A kiválasztott írásokat megszerkesztett formában, név nélkül adjuk közre!

 

 

Tanulj meg angolul, ha vásárláskor áruházi segítséget kérnél!

 

A héten, szerdán az egyik budaörsi nagyáruházban vásároltam. Végigjártam a tisztító- és takarítószeres polcokat, de sehol nem találtam, amit kerestem. Ritka csoda, de áruházi dolgozó volt a közelben. Egy hölgy szemmel láthatóan profin tett-vett a polcokon.

Megszólítottam és kérdeztem a keresett áruról, de érthetetlenül nézett rám – gondoltam nem voltam túl profi a magyarázatban, ami igaz is volt. Ám nem kis meglepetésemre azt válaszolta, hogy: – Sorry, I don’t understand. Do you speak english?

Eldobható portörlő pamacsot kerestem, ami általában 5 db-os kiszerelésben, utántöltős dobozban volt eddig kapható. Hát ezt magyarul is nehezen magyaráztam el, de hogy mondjam el angolul… Eszembe jutott a Dacia-ról a duster, meg a takarításról a cleaning, így hát megpróbáltam megértetni, mit keresek. Nem sok sikerrel.

Do you speak French, German? – kérdezte kedvesen a hölgy miután újfent nem értett meg. Még ha tudtam volna is valamelyik nyelvet, leblokkoltam a döbbenettől. Látva a zavaromat, és hogy nem tud segíteni, elnézést kért és továbbállt a munkájához.

Hát nem lehet kifogás, itt az ideje újra nekivágni annak a fránya angolnak, még ha utazni a mostani pandémiás helyzetben nem is lehet!

(olvasójuk)

 

why

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.