Búcsúrecept – Hét év után Mák Éva elköszön az olvasóktól
- Budaörsi INFÓ
- 2020 augusztus 26.
(Budaörs, 2020. augusztus 26. – Budaörsi Infó) Dr. Mák Éva hét éven át minden hónapban megosztotta a receptjeit, konyhai trükkjeit és fortélyait a Budaörsi Infó olvasóival. Ez a korszak most lezárul, új, nagymamai kihívásokkal néz szembe.
Dr. Mák Éva a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy öröme telt abban, hogy átadhatta a tapasztalatait, melyeket sokrétű gasztronómiai munkája során szerzett.
“Az évek múltán azonban ez a fajta tevékenység egyre kisebb szerepet kapott az életemben.
Most új kihívás vár rám, ősszel két kisbabával, fiúunokákkal bővül a család. A nagymama szerep mindent felülír, minden szabad kapacitásomra szükség lesz, ezért nehéz szívvel bár, de a többi feladatról le kell mondanom.
Több receptet nem teszek közzé, a mostani lesz az utolsó.
Egy szó, mint száz, elköszönök. Köszönöm figyelmüket, kívánok további konyhai sikereket, ne feledjék, a főzésben a kreativitásunkat mindig kiélhetjük!”
Köszönjük Mák Évának a sok-sok érdekes és egyedi receptet a Budaörsi Infó munkatársai, közreműködői és olvasói nevében!
Búcsúzóul íme egy recept, egy olcsó, egyszerű étel, mely, akár a palacsinta, édesen és sósan is fogyasztható. Nem tartalmaz sem tejet, sem tojást, sem zsiradékot.
Ezerlyukú lepényke
Hozzávalók kb. 16 db, kb. 12 cm átmérőjű lepénykéhez:
– 1 csésze (2 dl) finomliszt
– 2 csésze búzadara
– 3 csésze langyos víz + 1 csésze sütés előtt
– 1 csomag instant szárított élesztő
– 1 csomag sütőpor
– csipetnyi só
Elkészítése:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat a 3 csésze vízzel, majd botmixerrel kb. 2 percig keverjük. Ezután letakarjuk a masszát és kb. 1 óra hosszat pihentetjük, majd hozzáadjuk az utolsó 1 csésze langyos vizet és alaposan összekeverjük.
Szárazon felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, vagy palacsintasütőt, és a forró serpenyőbe egy merőkanálnyi masszát teszünk. Várunk, míg az alsó oldala világos barnára, teteje pedig nedvesség-mentesre sül. Csak egyik oldalán sütjük, zsiradék egyáltalán nem kell hozzá! Egyenként kisütjük a lepénykéket, majd édes vagy sós töltelékkel kínáljuk. Narancslekvárral a legfinomabb.
Jó étvágyat!
(Budaörsi Infó)
facebook:
0 Komment