Csatorna- és útépítés Budaörs 4. választókörzetében

(Budaörs, 2020. július 20. – Budaörsi Infó)  Többéves ígéret válik valóra a nyáron. Budaörs keleti részén – a Kesjár iskola közvetlen közelében -, a Hajnal utcai lakosok számára csatorna-és útépítés zajlik. 

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy sikeres közbeszerzési eljárás után az elmúlt hónapban Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából megindultak a rossz műszaki állapotban lévő és kapacitását tekintve szükségtelenül nagy méretű szennyvízcsatornának azonos nyomvonalon történő kiváltásának munkálatai.

 

 

totferenc4vkf

 

“A közműépítést követően a Hajnal utca az Aradi utcától végig, és az Őszibarack utca a Hajnal utcától a Föveny utcáig új aszfaltburkolatot kap az útalap megerősítésével, szegélyekkel és a vízelvezetés megoldásával.

A közterületi parkolás megkönnyítésének céljából gyephézagos padka burkolatok létesülnek a beruházás során.

Az összes közúti csatlakozás átépül, és megújul a járdavonal.

Jelenleg az Őszibarack utcai szakaszon már készen van a járda és az úton rajta van a kötőréteg, amit már részben  használni is tudnak a lakosok. A szennyvíz rekonstrukció kicsit el fog húzódni, mert élő szennyvízrendszert kell kiváltani, ami időigényes valamint komplikáltabb technológiát is igényel.

A munkák jó ütemben haladnak, a kivitelező szorosan együttműködik a lakossággal.”

 

 

totferenc4vk

 

A munkák befejezésére négy hónap áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy nyár végére, ősz elejére szeretnék átadni a megújult utcát az itt lakóknak.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.