Megszorítások jöhetnek Budaörsön az állami elvonások miatt

(Budaörs, 2020. június 2. – Budaörsi Infó) 2020. június 1-jén elindult az új budaörsi televízió az önkormányzat égisze alatt, ahol bár a munkatársak ugyanazok maradtok mint a korábbi BVTV-nél, de a műsorok és a díszletek megváltoztak. Az új budaörsi televízió a TV 2040 nevet kapta. Első műsorukban Wittinghoff Tamással készítettek interjút. Ebből kiderül, hogy a veszélyhelyzet ürügyén komoly elvonásokat tervez az állam, amelyek Budaörs gazdálkodását komolyan érintik.

 

 

A TV 2040 első műsorát 2020. június 1-jén vették fel, ahol Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere arról nyilatkozott, hogy azért volt szükség egy új televízió létrehozására, mert a korábbinál többször jelezték, hogy gazdálkodási problémák vannak, ami miatt büntetőjogi feljelentést is tett a város.

 

 

2040tvbudaors2020 (1)

 

Az interjúból az is kiderült, hogy koronavírus elleni védekezés körülbelül 100 millió forintjába került a városnak.

„Eközben jöttek az elvonások, 170 millió forintot vontak el az Önkormányzattól. A továbbiakban pedig 160 milliárdot szeretne az állam beszedni szolidaritási hozzájárulás néven, amiből 3,5 milliárdot Budaörstől fognak elvonni” – mondta el Wittinghoff Tamás.

Arra a  kérdésre, hogy mi lesz, ha kiürül a kassza, Wittinghoff Tamás szerint a Kormányzat akkor azt fogja mondani, hogy az önkormányzatok nem alkalmasak a feladataik ellátására.

„A fejlesztésekből és beruházásokból le kell majd faragnunk, mert nem tudjuk még, hogy mennyi bevételünk fog majd befolyni.”

 

Nézzék meg a TV 2040 első teljes adását, amiben Wittinghoff Tamás polgármester az elvonásokkal kapcsolatban nyilatkozik:

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.