Budaörsi pályamunkákra is lehet szavazni az Év háza pályázaton

(Budaörs, 2020. május 29. – Budaörsi Infó) Idén is megrendezik az Év háza pályázatot, ahol budaörsi pályamunkák is indultak a Középület kategóriában. Hajrá Budaörs! Szavazzanak!

 

 

Két kategóriában, 53 épülettel versenghetnek idén az építészek családi házak és kis társasházak, valamint középület kategóriában.

A zsűrizés hamarosan sor kerül, de az eredmények hagyományokhoz híven az őszi díjátadóig titokban maradnak. Ott azonban kettővel több díj talál gazdára: idén először tesztelik, hogy melyik házak tetszenek legjobban a közönségnek.

Május 21. és június 4. között az Év háza pályázat Facebook oldalán mutatják be a szervezők először az idei anyagot, amely a közönségszavazás hátteréül is szolgál.

 

A közönségszavazás két részletben zajlik:

Május 21. 10.00 – május 28. 14:00-ig: Közönségszavazás Családi ház, lakóépület kategóriában

Május 28. 15.00 – június 4. 14.00-ig: Közönségszavazás Középület kategóriában (ebben a kategóriában érdekeltek a budaörsi pályamunkák!)

 

„Kifejezetten örülünk annak, hogy a Családi ház, lakóépület kategória töretlen népszerűsége mellett tavalyhoz képest négyszer annyi pályamű érkezett a harmadik alkalommal meghirdetett Középület kategóriában is.” – mondta Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora. – „A díj elismertsége, a szakmai közéletben elfoglalt helye mára nem megkérdőjelezhető. Népszerűségének töretlen növekedése mellett idén először megnézzük, mi a közönség véleménye a pályaművekről.”

Ugyan a zsűri döntéséről idén is csak ősszel értesülhetünk – szeptember 25-én ismét a Symbol Budapest lesz az esemény helyszíne – a két kategóriában egy-egy pályamű már május folyamán elnyerheti a szavazók tetszését, és ezzel az idei két közönségdíj egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor semmi akadálya, hogy egy-egy szavazó akár több épületet is támogasson véleményével. A közönség szimpátiája pénzdíjjal is jár.

 

Év háza közönségszavazás tehát a Facebook-on: május 21. 8.00 és június 4. 14.00 között!

 

Két budaörsi pályamunkára is lehet szavazni, ezeket az alábbi linkekre kattintva találják! Hajrá Budaörs! 

 

 

13. Dobos Botond Zsolt DLA, Kurucz Olívia – Buszvégállomás új épülete, Budaörs

 

 

budaors_palyazat_buszmegallo

 

14. Dobos Botond Zsolt DLA, Kurucz Olívia – Lokál-kút (benzinkút kezelőépülete), Budaörs

 

buszpalyaudvar_palyazat_dobosbotond

 

A pályázatról bővebben:

 

A Kiíró célja megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel a Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt épületeket, a példamutató és követendő építészeti magatartást.

A Kiíró a kilencvenes évek elején megalapított, egy évtizeden keresztül változatlan formában, több kategóriában kiírt népszerű Díj újraértelmezését vállalta, ezzel az építészeti tevékenység legszélesebb spektrumának, a családi ház és a többlakásos lakóépületek, illetve a kategóriák bővítésével 2018-tól középületek szakmai szempontok alapján értékelt elismerése kíván lenni.

Az alapítói szándékokat folytatva, a Díjat felkaroló és jogait átvevő magánszemélyek és a Magyar Építőművészek Szövetségének (MÉSZ) kezdeményezésére kelt ismét életre a szakmai és civil építészeti szándékokat integrálni képes elismerés. 2010-ben a mozgalomhoz csatlakozott a Magyar Építész Kamara (MÉK) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), ezzel az Építész Szervezetek Testülete (ÉSZT) legjelentősebb, építészeket tömörítő szövetségei egységesen álltak a Díj mögé.

2013-ban az „Év háza” pályázat és díj mellé állt a Magyar Művészeti Akadémia.

 

Az „Év háza 2020” Bíráló Bizottsága

 

Elnök: Noll Tamás, Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Építész Kamara egykori elnöke

 

Társelnökök: 

Dévényi Sándor, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,

Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke,

Szoják Balázs, az „Év háza” díj kurátora,

 

Tagok:

Tóth Balázs, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője,

Dr. Tóth Elek DLA, címzetes egyetemi tanár, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék

 

2019-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Csillag Katalin, Horváth Zoltán, Madzin Attila, Marián Balázs, Peschka Alfréd

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.