Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Kislány hajápolási tippek

(Budaörs, 2020. május 13. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben kislány hajápolásról lesz szó.

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

Németh Andrea: Kislány hajápolási tippek

 

 

 

A fejtetőn lévő haj vékonyabb és sérülékeny, ezért nem szabad a kislányok haját fejtetőre egy pontba copfozni, mert így gyengítjük azt.

Amennyiben szeretnénk copfozni a hajat, akkor használjunk szilikon hajgumit, mivel ez nem töri meg a hajat.

Ha gyermekünk haja aránytalanul nő, akkor ricinusolajat tegyünk a fejbőrre a problémás helyen, és ez serkenti a hajhagymákat. Ezután gyerek samponnal mossuk meg a haját.

Mindennapi hajbontáshoz keratinspray vagy vitaminos spray használatát tudom javasolni.

Ha vészhelyzet van és pl. rágó került a lány hajába, azt a háztartásunkban fellelhető olaj segítségével tudjuk kifésülni a hajból. A sérült tincseket fontos, hogy jól elkülönítsük a többi hajtól bontás közben. Ezután alaposan meg kell mosni a hajat.

 

 

baba_agykutatas

 

Sok szülő azt gondolja, a gyerek haját moshatja ugyanúgy, ugyanazzal mint a sajátját. Hát, ez nem igaz.

Most jöjjenek a szakértői tanácsok és gyorsan el is oszlatok néhány tévhitet:

 

– A gyerek hajára nem kell kondicionáló vagy balzsam!

Bizony, bizony a pinduri haját is érik ugyanúgy káros hatások mint a miénket: klóros víz, durva fésű stb…  csak jó minőségűt válasszunk, megérdemli a pöttöm haja, hogy gondosan bánjunk vele.

 

– Ugyanaz a sampon jó lesz neki mint nekünk is.

Jaj, ne! Az érzékeny, gyerek fejbőr sokkal könnyebben sérül és fontos ilyenkor, hogy megerősítsük a hajhagymákat. Csak könny- és szulfátmentes sampont válasszunk neki, ami gyerkőcök számára készül. Sok olyan termék kapató, amit még jobban szeret a gyerek, mert csokis, vagy banános (illatban érezni)!

 

– Le kell vágni a gyerek haját nullás géppel és akkor erősebb lesz!

Ez tévhit, ne tegye senki!

 

 

babahajvagas

 

– Nem kell kifésülni, majd a fodrász!

Nincs is rosszabb, amikor egy picit elvisznek a szalonba, anyuka otthon nem fésülte, így a fodrász órákig bontogatja a kicsi haját. A pici sír és rosszul viseli az egészet, egy kín lesz számára a procedúra, nem szórakozás és élmény. Fontos, hogy kicsi korban, játékosan kezdjük el fésülni a haját, szokjon hozzá! Nem kell megijedni, ha csak babahaj van még először, az is megerősödik és olyan lesz… általában, mint a nagyszülőké!

 

– De jól néz ki ez a frizura!

Oké, lehet, hogy az újságban viccesen mutatott egy kisbabán, de sokszor a kicsinek az a legjobb, ha kényelmes a hajviselete. Ne trendi csattot rakjunk a hajába, hanem olyat, ami nem nyomja a fejét és nem hullanak a szemébe a tincsek.

 

– Minek vágni a haját, növesztjük és kész!

Igen, az lehet, hogy szép a hosszú haj, viszont a hajvégek ugyanúgy törnek, szálkásodnak, mint a felnőtteknél. Fontos, hogy jól legyen vágva, formázva a frizura, a kicsi fejéhez illően. Nem kell túlaggódni az első hajvágást, a gyerekek általában nagyon jól érzik magukat, főleg, ha kifejezetten nekik kitalált szalonba viszik őket.

Beül a kisasszony vagy fiatalúr az autóba, ráteszik a hajvágóköpenyt, megmutatják neki az ollót, hajszárítót, majd bekapcsolják kedvenc meséjét és már mehet is a szépülés. Otthon meséljünk majd a kicsinek, hogy mi fog vele történni, így ő izgalommal várja majd a látogatást és büszke lesz magára, élménnyel és jó frizurával távozik!

 

Jó szépülést!

 

 

(Budaörsi Infó/neszeszer.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.