Mindenki maradjon otthon! – Vágó Evelin: Karizom és hátizom erősítő gyakorlatok és izotóniás ital receptek

(Budaörs, 2020. április 17. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten kedden és csütörtökön Vágó Evelin mozgatja meg a budaörsieket. Kanapétól el, mozgásra fel! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

Vágó Evelin:
Karizom és hátizom erősítő gyakorlatok

 

 

 

 

Az edzés mellett ne feledkezzetek meg a helyes táplálkozásról és a rendszeres folyadék bevitelről sem. Összegyűjtöttem nektek öt izotóniás ital receptet, próbáljátok ki őket! 

 

Izotóniás italból is a házi a legjobb!

Ha meguntad az izotóniás italok ízét és idegenkedsz a kék, zöld és sárga italoktól, vagy csak egyszerűen keresed az igazit, érdemes kipróbálni pár házi készítésű izo-italt.

Mielőtt versenyen frissítenél egyikkel-másikkal, tesztelgesd az edzéseken, hogy melyiket bírja a gyomrod és valóban jól működik-e nálad a mix.

A házi készítésű izotóniás italokkal hozzájárulhatsz a környezetvédelemhez is, hiszen így máris nincs szükséged arra, hogy megvásárold a műanyag flakonokban kapható sportitalokat. Íme a receptek:

 

UBORKA-LIME IZOTÓNIÁS FRISSÍTŐ

½ db kígyóuborka

2 db lime meghámozva

3 dl kókuszvíz

Tedd a hozzávalókat egy mixerbe, és alaposan keverd össze. Öntsd át egy szűrőn az elkészült italt. Ha keményebb futásra indulsz, tegyél hozzá 1 kanál mézet és egy csipetnyi sót is.

 

 

KLASSZIKUS NARANCSOS IZOTÓNIÁS ITAL

3 csésze víz

1 csésze narancslé

3 evőkanál méz vagy agavé szirup (ez utóbbi jobba oldódik)

½ evőkanál só

A hozzávalókat keverd össze egy mixerben, majd az elkészült itallal töltsd fel vele a kulacsodat. Már indulhat is a futás!

 

GÖRÖGDINNYÉS IZOITAL

negyed kimagozott görögdinnye

2 nagy pohár kókuszvíz

egy csipetnyi himalájai só

Itt sincs más dolgod, mint összemixelni a hozzávalókat. Érdemes szűrőn keresztül kitölteni az italt, hogy kevés rost kerüljön a frissítőbe.

 

 

GYÓGYNÖVÉNYES IZOITAL

4 csésze gyógynövény tea ízlés szerint

2-4 evőkanál méz, juharszirup vagy rizsszirup

¼ evőkanál tengeri só

pár csepp ásványi sókat tartalmazó oldat (keresd a patikákban vagy drogériákban)

Keverd össze a hozzávalókat, hűtsd le az italt, majd vidd magaddal sportoláshoz.

 

GYÖMBÉRES IZOITAL

½ liter erős gyömbér tea

1 liter víz

3 db citrom leve

½ evőkanál tengeri só

1 evőkanál méz/agavé szirup vagy stevia

Készítsd el a gyömbérteát: egy nagyobb darab gyömbért hámozz meg, majd reszelj le. Öntsd fel 1/2 liter vízzel, forrald fel a mixet, majd hagyd lehűlni. Jó kis csípős, friss italt kapsz, amit hígíthatsz.

Ha tempós vagy hosszú futásra mész, bátran használj avagé szirupot. Ha laza tempóban futsz, akkor elég lehet a stevia is édesítésként, de ha nincs édesítés a folyadékban, akkor már nem beszélhetünk izotóniás italról.

 

#frissítés, #sporttáplálkozás, #frissítés nyárra, #izotóniás ital recept

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.