A Pingpong Napja Budaörsön

(Budaörs, 2020. február 18. – Budaörsi Infó) Február 15-én, szombaton került megrendezésre a Budaörsi Sport Club által szervezett „A Pingpong Napja Budaörsön” elnevezésű egész napos rendezvény.

 

 

A nap Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságával kezdődött 9 órakor, melyre a lelkes amatőr pingpongosok szép számmal jelentkeztek és meg is töltötték a Városi Sportcsarnokot.

A verseny legfőbb célja az volt, hogy a budaörsiek számára professzionális versenykörülmények között, sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani.

A versenyen való részvétel díjmentes volt.

A bajnokság nagyon jó hangulatban zajlott le és számos pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől, amit az is bizonyít, hogy a verseny végeztével nagy létszámban ott maradtak szurkolni az Európa-kupa mérkőzésen.

 

 

pingpongnapja

 

Az amatőr bajnokság után tehát a nemzetközi Europe Cup negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésére került sor, melyen az SH-ITB Budaörsi 2i SC az orosz TMK-TAGMET Taganrog csapatával mérkőzött meg ismét.

A visszavágó előtt ünnepélyes keretek között Wittinghoff Tamás polgármester és Somlyó Gergely a Budaörsi Sport Club elnöke köszöntötték az olimpiai kvalifikációt szerző sportolóinkat.

 

 

pingpongnapja3

 

A meccsen végül óriási küzdelemben az ellenfél 3:2 arányban bizonyult jobbnak. Mivel az első mérkőzést Oroszországban szintén 3:2-re nyerte meg az SH-ITB Budaörsi 2i SC csapata, így a szettarány döntötte el a továbbjutást, ami sajnos az oroszoknak kedvezett (22:18), tehát ők jutottak be az elődöntőbe.

A budaörsiek számára azonban nincs megállás, hiszen három nappal a mérkőzés után ismét nemzetközi szinten kell helytállniuk a budapesti Hungarian World Tour-on, melyen négy budaörsi játékos is szerepelni fog Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Surján Szabina és Nagy Norbert személyében.

A BOK csarnokban február 18-23-a között megrendezésre kerülő World Tour-ra idén ötven ország több mint 300 játékosa nevezett. Tavaly ezen a versenyen Pergel Szandra és Szudi Ádám hatalmas bravúrral a második helyet szerezték meg a vegyespáros versenyszámban. A döntőben a világsztár kínai pár ellen maradtak csak alul, idén is bízunk egy hasonlóan szép szereplésben.

 

 

pingpongnapja2

 

(Budaörsi Infó / BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.