Munkavállalói szűrőprogramot indít a budaörsi szakrendelő

Új elemmel bővül a Budaörsi Egészségügyi Központ szolgáltatási portfóliója: a szakrendelő a munkavállalók széles körének kínál egészségügyi szűrést. A budaörsi cégek és magánszemélyek a bevezetés időszakában kedvezményt is kapnak a szűrővizsgálatok árából.

 

Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogram a neve annak a szolgáltatási csomagnak, amit 2019 októberétől kínál cégeknek és magánszemélyeknek a budaörsi szakrendelő. A szűrőprogram szakmai irányítását a Budaörsi Egészségügyi Központ felkérésére dr. Janecskó Mária főorvos, egyetemi tanár vállalta el, aki több évtizedes tapasztalatot szerzett ezen a szakterületen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Kiemelt Ambulanciájának vezetőjeként.

„A csomagot az ún. menedzserszűréseknél szélesebb munkavállalói körnek ajánljuk – mondja a főorvos. – Célunk az egészségügyi kockázatok egyénre szabott felmérése, a betegségmegelőző állapotok és a megbetegedések korai kiszűrése a megfelelő szakorvosi és laborvizsgálatokkal.”

A szolgáltatási csomagokban nem, életkor és az esetleges betegségelőzmények szerint határozzák meg az alapvizsgálatok körét. „A szűrésnek különösen nagy jelentősége van a szív- és érrendszeri, valamint az onkológiai megbetegedések korai felismerésében – hívja fel a figyelmet Janecskó Mária. – Ezek a betegségek jelentik a fő halálozási okokat a világban, és Magyarország egyáltalán nem áll jól ezen a téren az európai országok között. Az alacsony szintű egészségtudatosság mellett ennek legfőbb oka, hogy kevesen vesznek részt prevenciós vizsgálatokon. Ideje változtatnunk ezen!”

A budaörsi szűrőprogram előnye, hogy az intézmény az egészségkockázati felmérést követően sem engedi el a páciens kezét: amennyiben a vizsgálatok betegségmegelőző állapotot vagy konkrétan betegséget jeleznek, a betegek gyógyítására elismert orvosgárda áll rendelkezésre a budaörsi szakrendeléseken, magyarán a gyógyulás legtöbbször helyben, további utánjárás nélkül lehetséges.

Zsákai Zoltán, a szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting vezetője szerint sok cég ismeri fel, hogy a munkavállalók kiképzésére fordított tetemes beruházás kidobott pénz, ha a dolgozó testi-lelki egészségét nem sikerül megőrizni. „Az egészségkockázati szűrésben való részvétel win-win megoldás a cégek és az alkalmazottak számára, akár év végi munkavállalói bónuszként is” – mondja a szakrendelő üzemeltetéséért felelős vezető, hozzátéve, hogy az egészségi állapot átvilágítása, a kockázatok és betegségek korai kiszűrése persze a magánszemélyek, családok számára is megtérülő befektetés, hiszen az élethosszig szedett gyógyszerek iszonyatos összegeket emésztenek fel hosszú távon, miközben a krónikus betegségek kialakulása gyakran megelőzhető lett volna az időben elvégzett szűrővizsgálatokkal.

A Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramra bárki jelentkezhet; a budaörsi lakcímkártyával rendelkező magánszemélyeknek és a budaörsi székhelyű vagy telephelyű cégek munkavállalóinak pedig az intézmény 2020. január 31-ig kedvezményt is ad.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.