Hétfőtől változik a buszpályaudvar rendje

(Budaörs, 2019. szeptember 1. – Budaörsi Infó) Jó ütemben, a terveknek megfelelően halad a buszpályaudvar felújítása, így szeptember 2-ára iskolakezdésre, a buszok visszakerülnek korábbi, megújított helyükre. Emellett a Szivárvány utca forgalmi rendje is visszaáll, azaz ismét kétirányú lesz az utcában a forgalom. A beruházás teljes befejezése november végére várható.

 

 

A tervek szerint haladnak a Szivárvány utcai autóbusz végállomás átépítésének munkálatai. Szeptember 2. hétfő hajnaltól a megállók már a felújított busz fordulóba vissza kerülhetnek, az alábbi elrendezésben.

A Szivárvány utca ismét kétirányú, az ideiglenes megállók megszűnnek, egy, busz-öbölben lévő leszálló hely kivételével. A végállomás épület magasépítési munkái miatt azonban még a tervezett 2-es és 3-as számú felszálló hely nem üzemel, (ld. rajzon áthúzva) azok ideiglenesen a régi végállomás épület felőli oldalon lesznek kialakítva.

Az építési munkák előrehaladtával kerülhetnek végleges helyükre ezek a 2 és 3. jelű felszálló helyek, s kialakul a végleges forgalmi rend. Akkor az északi oldalon már csak két leszálló hely lesz, s a Szivárvány utcai ideiglenes leszálló hely megszűnik. A végállomás épületben a sofőr várón kívül nyilvános WC és két üzlet is lesz.

 

buszvaltozasok

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.