Korosztályos ranglistavezető eredmény – A Budaörsi DSE versenyzői kiváló helyezéseket értek el

(Budaörs, 2019. július 19. – Budaörsi Infó) 2019. július 12. és 14. között megrendezésre kerülő Serdülő és Újonc Atlétikai Országos Bajnokságnak idén Győr adott otthont. A Budaörsi DSE legügyesebb 13-15 éves atlétáiból álló csapat a dobogós szereplések valamint az egyéni csúcsok reményében utazott el a Győri Olimpiai Sportparkba, ami kiváló infrastruktúrájának köszönhetően méltó helyszínéül szolgált a neves esemény számára.

 

 

Az első napon Molnár Fanni egyéni csúccsal nyert 300 méteres síkfutásban az újoncok versenyében.

Magabiztos győzelmével utólag is bizonyította, hogy jogosan képviselte hazáját egy hónappal ezelőtt a Lowitzban megrendezett Nemzetközi Gyermek Atlétikai Viadalon.

Ugyanezen a napon Hajagos Petra is remek teljesítményt nyújtott 80 méteres gátfutásban: a selejtező futamban felállított egyéni csúcsából tovább faragva harmadik helyezést ért el a döntőben.

A következő nap több meglepetést is tartogatott a 14-15 éves serdülők számára.

Szűcs Bianka 300 méteres síkfutásban ezüstérmet szállított a klubnak, de a budaörsiek ennek ellenére sem maradtak aranyérem nélkül, ugyanis Kovács Ferenc 1500 méteres akadályfutásban diadalmaskodott.

A harmadik nap pedig igazi éremesővel szolgált az egyesület számára. A nap elején Spitzer Maja egyéni csúcsát áttörve B döntőbe jutott 80 méteres gátfutásban, ahol bátor futással 8.-ként ért célba.

Veres Gréta már a 80 méteres gátfutás selejtezőjében felállított új egyéni csúcsával jelezte, hogy csúcsformában érkezett a versenybe, amit a döntőben elért második helyezésével tetézett.

Kovács Ferenc a 800 méteres távon nagy hajrá versenyben végül győzedelmeskedni tudott, ezzel második aranyérmének örülhetett.

A napot pedig Veres Gréta zárta, aki 300 méteres gátfutásban elsőként futott át a célvonalon nagyjából két másodperces előnnyel. 43.31-es elért eredményével a 15 éves futó korosztályos magyar örökranglista élére ugrott.

19. helyen áll a szám jelenlegi U18-as (18 év alattiak) világ ranglistáján, Európában, korosztályában 2.!

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a futók felkészítését végző edzőknek: Fazekas Beátának és Egri Gyulának!

 

 

bdse2

 

bdse

 

(Kovács Ferenc Soma)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.