Energiamegtakarítási versenyt nyert a Budaörsi Városháza

(Budaörs, 2019. június 14. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Városháza lett a Fenntartható Fenntartó címen futó nemzetközi verseny első kihívásának, a széndioxidkibocsátás csökkentését célzó ún. „Karbonböjt” játéknak a magyarországi győztese. A versenyen nyolc európai ország közel száz önkormányzati épülete vesz részt 2019-ben, Magyarország négy önkormányzata 12 épülettel szállt be.

 

 

Az áprilisban és májusban zajlott „Karbonböjt” kihívás keretében hat héten át koncentráltan figyeltek az energiatakarékosságra a Városházán.

A Karbonböjt akció alatt a Városháza Energia Közössége minden héten megosztott a munkatársakkal néhány energiatakarékossági tippet, amellyel csökkenthető az energiafogyasztás és a CO2-kibocsátás. Volt, hogy a kétoldalas nyomtatást ajánlották a munkatársak figyelmébe, volt, hogy a töltők áramtalanítása volt a kihíváshoz csatlakozók feladata, de olyan is, hogy a hét egy napján ne használják a liftet.

 

allomanygyules2

 

Az akciónak rendkívül pozitív volt a fogadtatása a hivatali dolgozók részéről, hiszen kihívástól, nemzetközi versenytől függetlenül is mind többen értik meg, az energiamegtakarítás fontosságát, hogy fenntarthatóvá váljon az életmódunk, és ne tegyük tönkre a Földet.

A kihíváshoz ezért nagyon sokan csatlakoztak, az újabb és újabb feladatokat beépítve a mindennapi tevékenységeik közé – ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Városháza az élen végzett a kihívás teljesítése során.

 

 

allomanygyules5

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.