Mit jelent a karácsony? – Budaörsi gyerekek válaszoltak 1.

(Budaörs, 2018. december 17. – Budaörsi Infó) Felkerestük a budaörsi iskolákat, tanulócsoportokat, és arra kértük a gyerekeket, hogy írják le nekünk, mi az amit szeretnek a karácsonyban és mi fontos nekik benne. Karácsonyig a hét minden napján ezekből a fogalmazásokból olvashatnak hírportálunkon, hogy mi felnőttek se felejtsük el, mi az, ami fontos az ünnepekkor.

 

 

A Budaörsi Tanoda diákjainak fogalmazásai:

 

Szekeres Kata (4b. osztály)

Azt szeretem a karácsonyban, hogy összegyűlik a család. Megajándékozzuk egymást.

Együtt vacsorázunk. Segítünk egymásnak és együtt díszítjük a fát. Szeretem, mert sok ajándékot kapunk a szeretet ünnepén. A szüleink megajándékoznak minket és mi is őket. Ezzel boldoggá válik az egész család.

A legkedvesebb élményem az volt, amikor kibontottam az ajándékomat. Aztán még az is, hogy a szüleimet is meg tudtam lepni egy csekély ajándékkal, ez volt számomra a legnagyobb élmény.

 

szekereskata

 

Shokhil Khushal (4c. osztály, Hermann Ottó Általános Iskola)

Én azt szeretem a Karácsonyban, hogy együtt van a család és a nagyszülők és nagybátyáink is. Ha most elképzelném azt, hogy mennyien ünnepelnek a világon, nem is tudnám elképzelni.

De nem ez a fontos, hanem az, hogy együtt vagyunk, és hogy jól kell viselkedni. Tavaly karácsonykor is nagyon finom volt a vacsora, és mindenki a vacsorán úgy nevetett, hogy azt nem lehet elképzelni.

 

shokhil

 

Orgolán Achilles Elemér

Nálunk a Karácsony úgy szokott lenni, hogy feldíszítjük a fenyőfát és apáék nagyon sok sütit raknak az asztalra. Átjönnek hozzánk apáék barátai és bulizunk. Azt szeretem a Karácsonyban, hogy a család együtt van, ezért várom az ünnepeket.

Karácsonykor szünet van és boldog a család, szerintem ez azt jelenti, hogy ez a szeretet napja.

Nekem az volt a kedvenc élményem, amikor apával kimentünk hógolyózni, és pont olyankor van Marci születésnapja. Apáék odaadják az ajándékokat és táncolunk kb 10 óráig. Mi így szoktunk ünnepelni a Karácsonyt, és boldog Karácsonyt Gyuri bácsi!

 

orgolanachilles

 

Csaben Nikolett (9d. osztály)

A Karácsonyban azt szeretem, hogy együtt van az egész család és, hogy mindig repülök apuhoz. 22-én és 2-án jövök. Szinte mindig 2 órát repülök és egyedül.

Az a legjobb rész, amikor a fát díszítjük fel hugival színes, fényes és csillogó díszekkel.

Számomra a Karácsony Jézus születését és a család együttlétét jelenti, egy békés nyugodt családi összejövetelt.

 

csabennikoletttanoda

 

csabennikoletttanoda2

 

Orgován Szilveszter (6b. osztály)

Én azt szeretem a Karácsonyban, hogy mindig együtt leülünk és megnézünk egy jó karácsonyi filmet. Azt is szeretem, amikor együtt van a család és akkor van a karácsonyi kaja, a család leül vacsorázni, és az nagyon jó.

Nálunk olyankor nagyon nagy bulizás szokott lenni, és ez nagyon jó, mert szeretek bulizni és jókat szoktunk nevetni apával, ha valaki elront valamit. Nálunk szokott lenni karaoke, amit én nagyon szeretek, mert szeretek énekelni.

Amikor elkezdődik a Karácsony, akkor közösen feldíszítjük a karácsonyfát, és nagyon sok süteményt szoktunk kirakni az asztalra. Mi reggeltől másnap reggel öt óráig szoktunk fent maradni. Én azért várom a Karácsonyt, mert az ajándék osztáskor mindenki örül, és én nagyon szeretem az ajándékokat.

Nekem azért jelent sokat a Karácsony, mert szinte az egész családomban pont olyankor van a szülinapja. Nekem a legkedvesebb élményeim ezek voltak, ennyi lenne az én karácsonyi fogalmazásom.

 

orgovanszilvesztertanoda

 

Takács Áron

Tavaly Karácsonykor volt egy fánk, ami szép volt. A nagymamámnál voltunk Karácsonykor. Elmentünk hozzá apuval és anyuval és bátyámmal, Mátéval és húgommal Veronikával és én.

Így összesen hatan álltuk körbe  a fát.

Kaptam egy mobiltelefont, aminek a neve Huawei P9 lite mini, meg egy xbox wireless controllert. Idén egy új telefont fogok kapni, egy Iphone 6S-t. Szebben is néz ki az Iphone mint a Huawei. Alig várom a Karácsonyt.

 

takácsarontanoda

 

André Bence

Azt szeretem a Karácsonyban, hogy az egész család együtt van, szeretetben díszítünk, hangulatosan főzünk. A legjobban az együttlétet szeretem. Az ajándékozást már az egész család várja.

Az volt a legjobb karácsonyi élményem, amikor legelőször ettem rántott halat és nagyon finom volt.

 

andrebencetanoda

 

Jakabházy Bercel (7b. osztály)

A Karácsony számomra egy olyan ünnep, mely összehozza a családot. Szeretem, mert akkor mindenki kedves, nyugodt.

Várom a Karácsonyt mivel akkor megajándékozhatjuk a családtagokat, barátokat. Az én karácsonyi ajándékom még nem tudom mi lesz, de már izgatottan várom. Tavaly emlékszem, hogy az ebéd nagyon jól sikerült…! Hmmm! Mennyi volt! És a karácsonyfáról ne is beszéljünk! Gyönyörű volt! Nem készült nagyon giccsesre, de nem is volt üres!

Ezt jelenti számomra a Karácsony.

 

jakabhazybercel

 

Agócs Csaba János (5b. osztály)

Azt szeretem a Karácsonyban, hogy sok ajándékot hoz a Jézuska, és lehet kívánni valamit, és fel lehet díszíteni a fenyőfát.

Azért várom a Karácsonyt, mert sok ajándékot kapunk és együtt vagyunk, és finom sütiket ehetünk. Azt jelenti számomra a Karácsony, hogy együtt lehetek a szeretteimmel.

Az volt a legszebb élményem a karácsonnyal kapcsolatban, hogy nagy örömben részesülünk a sok ajándék miatt.

 

agocscsabajanostanoda

 

(Folytatása következik.)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.