Nagy mennyiségű hamis óvszert találtak a pénzügyőrök Pest megyében

(Budaörs, 2018. január 30. – Budaörsi Infó/NAV) Több mint 2 500 csomag, védett márkajelzéssel ellátott hamis óvszert foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Pest megyében.

 

 

A NAV munkatársai egy benzinkúton hamis márkajelzésű óvszereket találtak, majd ezen a nyomon elindulva ellenőrzést tartottak a beszállító cégnél is. A logisztikai raktárban 2 568 védett márkajelzéssel ellátott, a termék hazai képviselője szerint jó minőségű, de hamis gumióvszereket találtak.
Az itt szerzett információk alapján még aznap ellenőriztek a pénzügyőrök egy másik raktárhelyiséget is, ahol ennek a mennyiségnek csaknem a kétszerese, 5 028 szintén hamis óvszer került elő.

A megközelítőleg 8 000 hamis óvszert a pénzügyőrök lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A NAV-val együttműködve a benzinkút-hálózat eltávolította polcairól a hamis óvszereket.

Az ilyen hamis termékek amellett, hogy alkalmasak a vásárlók megtévesztésére, még akár egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.