Roboktat nyíltnap Budaörsön – A sikertörténet folytatódik

(Budaörs, 2017. szeptember 13. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 15.én 17 órától Roboktat nyíltnap lesz a Városi Ifjúsági Klubban. Erről a szakkörről már többször olvashattak hírportálunkon, hisz nem egy versenyt nyert már meg a lelkes csapat. Ha többet szeretnének megtudni a robot programozásról, akkor ott a helyük. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

 

A budaörsi Roboktat csapat az elmúlt években több versenyen is jelen volt, ahol kiemelkedő eredményeket értek el.

A ROBOKTAT Robot Szumó versenyről hírportálunk is beszámolt már. Minden évben a Városi Ifjúsági Klubban rendezik meg, évről évre egyre több résztvevővel.

 

17_05_06_robotszumo (4)

ROBOKTAT Robot Szumó verseny

 

A budaörsi csapatunk két ízben is részt vett a FIRST LEGO League (FLL)* verseny regionális fordulóján: 2015-ben Debrecenben, és 2016-ban Győrött. Mindkét alkalommal a négy versenyszám összesített eredménye II. helyezést biztosította számukra.

A Robotprogramozó Országos Csapatversenyt a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium szervezi minden év tavaszán két fordulóval. Ez a verseny kimondottan robotprogramozásról szól, itt a gyerekek algoritmikus gondolkodása érvényesül.

Több budaörsi csapat is jelen volt ezen a versenyen az elmúlt három évben, ahol 2015-ben és 2016-vanországos első helyezést értek el az ötödik osztályos kategóriában. Ugyanebben a kategóriában már a negyedikesek is szép eredménnyel szerepeltek.

Ebbe a világba nyerhet bepillantást az, aki részt vesz a nyíltnapon 2017. szeptember 15.én 17 órától a Városi Ifjúsági Klubban!

NE felejtsenek el regisztrálni. Ide kattintva tehetik meg!

 

17_05_06_robotszumo (3)

 

(*A FIRST LEGO League (FLL) egy 10 -16 éves diákoknak szóló nemzetközi verseny, melynek alapja egy élvezetes, szórakoztató robotverseny.

3-10 fős csapatokban dolgozva egy előre megadott témában kutatást kell végezniük a diákoknak, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük úgy, hogy az képes legyen küldetését elvégezni egy terepasztalon. A feladatot és a terepasztalt a csapatok előre megkapják, így a tanórák után van idejük a felkészülésre.

A FIRST LEGO League-ben résztvevő csapatok a feladatmegoldás közben végigjárják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát. Három versenyszámban kell jelen lenni: robotépítés, robotjáték és kutatás.)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.