Kikerült a térfigyelő kamera a Kálvária dombhoz

(Budaörs, 2017. június 15. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a 2016. augusztus 23-ról 24-ére virradó éjszaka a budaörsi Kálvária dombon elhelyezkedő emlék- és kegyhelynél, a Kálvária kápolnával szemben lévő téglakerítést teljes hosszában több graffiti alakzattal fújták tele. A kerítés tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. A képviselő-testület 2016. szeptemberében döntött arról, hogy az érintett területre térfigyelő kamerát helyeznek el. Ma kikerült a kamera a helyi lakosok nagy örömére. 

 

 

A Kálvária domb mellett lakók az elmúlt 13 évben már többször gyűjtöttek aláírást, illetve kérték személyesen is a helyi vezetőket, hogy az illetékesek a téren térfigyelő kamerákat szereljenek fel a sorozatos rongálások megelőzésére, illetve az elkövetők azonosítására.

Több panasz érkezett a hivatalhoz és a rendőrséghez amiatt is, hogy fiatalok egy-egy csoportja a téren csoportosulva töltik a szabadidejüket hétvégeken, gyakran a késő esti órákban. A zajongásuk, illetve a viselkedésük sokszor zavarja a környéken lakókat.

 

kalvaria_rongalas (4)

 

2016. szeptember 21-én ülésezett a képviselő testület, ahol a napirendi pontok között szerepelt a térfigyelő kamerarendszer bővítésének III. üteme is, amelyben 5 helyszínt neveztek meg, ahová kamerákat telepítenek.

 

testulet_17_02_22

 

Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a város az alábbi újabb helyszíneken telepít térfigyelő kamerákat:

Budapesti u. – Felsőhatár u. kereszteződés

Vasút utca – Temető út kereszteződés

Kamaraerdei ipartelep körforgalom

Károly Király u. – Csata u. kereszteződés

Kisfaludy köz szökőkút

 

 

kalvariadomb_terfigyelo4

 

kalvariadomb_terfigyelo6

kalvariadomb_terfigyelo5

kalvariadomb_terfigyelo3

kalvariadomb_terfigyelo

kalvariadomb_terfigyelo2

 

(Budaörsi Infó) 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.