Lakossági fórum volt Budaörsön

(Budaöms, 2017. március 28. – Budaörsi Infó) 2017. február 27-én lakossági fórumot tartottak a Városházán a város településképi arculati kézikönyve és a településképi rendelet megalkotása kapcsán. A dokumentumok készítése jelenleg az előzetes tájékoztatási szakasznál tart. A fórumon kívül is várja az Önkormányzat a lakosság észrevételeit, javaslatait a Főépítészi Iroda munkájához.

 

 

A fórumon Csík Edina főépítész elmondta, hogy 2017. október 1-ig kell elkészítenie a Főépítészi Irodának Budaörs Város településképi arculati kézikönyvét. Elmondása szerint ez a határidő nem tartható, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy kész legyenek.

Prezentáció segítségével szemléltettek egy mintát arra vonatkozólag, hogy hogyan kellene kinézni majd a kézikönyvnek.

 

budaors_arculataforum (6)

 

A képviselő-testület 2016. február 22-én elfogadta Budaörs településfejlesztési koncepcióját, integrált településfejlesztési stratégiáját, településrendezési eszközök, Településképi Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet készítésének, módosításának partnerségi egyeztetési szabályait is.

 

budaors_arculataforum (5)

Csík Edina

 

A fórum összehívásával jogi kötelezettségének tett eleget a Főépítészi iroda, mert a pályázat megírásának feltétele a közös tervezés volt a város lakóival.

A kézikönyvnek tartalmaznia kell a város történetét és a védett területek ismertetését is. Játékos formában szeretnék majd bevonni a lakosságot a közös tervezésbe, például fotópályázat segítségével.

 

budaors_arculataforum (4)

 

Bár nem vettek részt túl sokan a fórumon, viszont szóba került, hogy jó volna a Törökugrató mellett egy szabadtéri színpad, hogy ne kelljen a Szabadság utat lezárni a fesztiválok alkalmával. Az ötletre a főépítész elmondta, hogy a Zichy Major udvarában is gondolkodtak már ebben az ügyben, oda eltudnának képzelni egy szabadtéri színpadot.

Egy másik budaörsi lakos arról beszélt, hogy a beépítettséget kellene korlátozni, valamint szükség lenne olyan egységes előírásokra, amelyek szabályozzák, hogy hogyan nézhetnek ki az épületek. Továbbá a légkábeleket mindenhol a föld alá kellene elvezetni. Véleménye szerint ezek a lépések javítanák Budaörs arculatát.

 

budaors_arculataforum (1)

 

Egy Zsálya utcai lakó elmondta, hogy szeretnék megvétózni, hogy Budaörsön az utcájuk mellett egy nagyáruház épüljön, nevesítve a Baumax. Ez a téma minden lakossági fórumon szóba kerül valamilyen módon.

Csík Edina elmondta, hogy a decemberi testületi-ülésen a képviselők levették a napirendről ennek a témának a megvitatását, mert különböző tárgyalások vannak még függőben. Azt ígérte, hogy amint lesznek további fejlemények értesítik a lakosokat.

 

budaors_arculataforum (2)

 

A készülő dokumentumokkal kapcsolatos előzetes javaslatokat a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda részére postai úton, vagy a foepitesz@budaors.hu email címre legkésőbb 2017. március 10-ig lehet elküldeni.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.