Elkészült a Szellő utcai híd, csúszik a Kálvária utca felújítása

(Budaörs, 2015. november 20. – Budaörsi Infó) Elkészült a Szellő utca és az Őszibarack utcát összekötő híd, tudhattuk meg Kálóczi Imre alpolgármester közösségi oldaláról. Ugyanezen a fórumon találtuk meg azt az információt is, hogy a Kálvária utca felújításának befejezése csúszni fog. Korábban a budaörsi posta kísérleti nyitva tartásáról is innen szerezhettünk először tudomást. A közérdekű információkat most megosztjuk olvasóinkkal.

 

 

Kálóczi Imre alpolgármester magán Facebook-oldalán olvashattuk 2015. november 18-án, hogy ugyan már el kellett volna készülnie a Kálvária utca felújításának, azonban az átadás néhány napot késik. Az okokat is megismerhettük:

„Tegnap a kivitelezővel bejártam a helyszínt, ahol tájékoztatott a csúszás okairól. Egyfelől az októberi esőzések, másfelől pedig az előre nem látott, út alá benyúló pincék feltárása, és megerősítése a késés indoka. Megnyugtatott, hogy minden körülmény a műszaki ellenőrrel egyeztetve lett, és ma már az utolsó simításokat végzik, mint pl. a termőföld szétterítése a növényekre, vagy a díszkő lerakása néhány helyen. Hamarosan birtokba vehetik az utcát a budaörsi lakosok.”

Budaörs Város Önkormányzatának hivatalos honlapján erről információt nem találtunk, szerkesztőségünkbe tájékoztatás nem érkezett. Munkatársunk múlt heti érdeklődésére a munkálatokat végzők még azt mondták, hogy hamarosan végeznek, mert már csak a fekvőrendőr körül vannak kisebb munkálatok, a többi problémáról még akkor nem beszéltek.

 

Ugyancsak 2015. november 18-án tudhattuk meg azt is, hogy a Szellő utca és az Őszibarack utcát összekötő híd problémája hosszú idő után megoldódott:

„A frissen átadott híd már nem veszélyes az autókra (a korábbinál sokszor leért az autó alja) és a gyalogosok számára is ki lett alakítva egy járda, így mindenki biztonságosan használhatja!”

 

 

kalocziimre

 

A híd elkészült, az út felújításának befejezésére még várnunk kell.

A budaors.hu időközben átállított időszámlálója szerint még három nap van hátra a Kálvária utca-projekt zárásáig.

 

(Budaörsi Infó / Fotó: Kálóczi Imre / Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.