Hivatás, szolgálat, karrier

Nyílt nap lesz az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában 2015. november 26-án 9 órától, valamint 2016. január 19-én 9 órától.

A RENDŐRSÉGRŐL

A Rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. A Rendőrség védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető vagy sértő cselekményekkel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulóknak.

A rendvédelmi hivatás alapelvei a hűség, a nemzeti érdek előnyben részesítése, a méltóság és a tisztesség, az előítéletektől való mentesség, a pártatlanság, a szakszerűség, az együttműködés és az arányosság.

Az egyes szolgálati ágakhoz tatozó tiszthelyettesi és zászlósi szolgálati beosztások és munkakörök betöltéséhez a középiskolai érettségin túl rendészeti szakirányú középfokú végzettség szükséges, melynek megszerzése a rendészeti szakközépiskolákon nyílik lehetőség.

A rendőri pályát választók egy speciális felvételi eljáráson vesznek részt, amely orvosi, pszichológiai, fizikai erőnléti, valamint műveltségi alkalmassági tesztből és feladatokból áll.

A sikeres felvételi eljárás során elért pontszámuk alapján, a kifogástalan életvitel ellenőrzést követően nyerhetnek felvételt a választott rendészeti szakközépiskolába.

A szakközépiskolai képzés nappali iskolai rendszerű, két év időtartamú és magába foglalja a Rendőrség szerveinél töltött gyakorlatot is. A képzést eredményesen befejezők a Rendőrség állományába kerülnek.

A hivatásos pályán a belátható, tervszerű előmenetel biztosított: szaktanfolyam elvégzését követően lehetsz bűnügyi nyomozó vagy akár helyszínelő is.

 

Amit kínálunk:

tervszerű, belátható előmenetel;

új életpálya modell;

rendőri hivatás;

változatos szakterületek, kihívások;

szakmai gyakorlati hely biztosítása;

B kategóriás vezetői engedély térítésmentes megszerzése;

állami nyelvvizsga bizonyítvány megszerzéséhez pénzbeli hozzájárulás;

motiváló ösztöndíjrendszer, tanulói juttatások és szociális támogatások: kollégiumi elhelyezése, háromszori étkezés kedvezményes biztosítása;

 

Jelentkezési feltételek:

magyar állampolgárság;

a jelentkezés évében betöltött 18. életév;

cselekvőképesség;

állandó bejelentett belföldi lakóhely;

büntetlen előélet és kifogástalan életvitel;

közép- vagy emeltszintű érettségi;

egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság,

 

Jelentkezési határidő: 2016. február 15.

Jelentkezz rendőrnek, ha a hivatásos szolgálat vállalása kihívást jelent számodra és jövődet a Rendőrség kötelékében képzeled el.

Keresd fel honlapjaink valamelyikét a részletes felvételi tájékoztató, valamint a jelentkezési lap letöltéséért.

 

Elérhetőségek:

www.arszki.hu

www.rendeszkepzo-kormend.hu

www.mrszki.hu

www.szrszki.hu

www.police.hu

nyiltnap_rendorseg

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.