Északi fény a Városházán

(Budaörs, 2015. május 30. – Budaörsi Infó) 2015. június 11-én 19 órakor kerül megrendezésre a budaörsi Városházán az Északi fény című hangverseny. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A belépés díjtalan, támogatói jegy vásárlására van lehetőség.

 

 

dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalin a Budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az Északi fény című koncert a skandináv államok zenéjével és a kultúrájával foglalkozik érintőlegesen.

A Zeneiskola Mátyás király születésének 550. évfordulója kapcsán szervezett először reneszánsz tematikus koncertet Mátyás király emlékére.

Az előadásban megközelítőleg 45-50 gyerek fog szerepelni, és legalább 15 tanár vesz aktívan részt. A műsor két óra 10 perces lesz előreláthatólag megszakítás és szünet nélkül.

 

“Én mindig arra törekszem, hogy a kötelező rutinmunkáján felül a Zeneiskolának különleges programjai is legyenek. A munkámat nem is tudom másként elképzelni, mint hogy mindig új dolgokat találjak ki és valósítsunk meg közösen. Az ember ilyen esetekben nem spórol az energiájával. Nem nézhetem tétlenül, hogy elmúlik az életem.” – mondta el a zeneiskola igazgatónője a Budaörsi Infónak.

 

Az Északi fény hangversenyen elhangzik majd egy Andersen mese, lesznek svéd gyerekversek, -zenék, és egy film az északi fényről. Az előadás végén pedig egy ABBA dalt fognak előadni, amit erre az alkalomra hangszereltettek.

A belépés díjtalan, viszont van lehetőség arra, hogy támogatói jegyet vásároljanak az érdeklődők, amivel a Leopold Mozart Zeneiskola alapítványát támogathatják. A befolyt összeget a minden évben megrendezésre kerülő ötnapos zenei táborra szeretnék költeni, ami azért nagyon fontos, mert ott készítik fel a gyerekeket a hangversenyekre.

A hangverseny a Városháza tanácstermében lesz 2015. június 11-én, 19 órakor.

 

eszaki_feny

 

(Budaörsi Infó)

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.