A hét végén több lesz a napsütés

Május utolsó napjaiban melegedésre és több napsütésre lehet számítani, a hétvégén helyenként akár 28 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzésében.

 

Pénteken hajnalra az ország több pontján párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Napközben alapvetőn napos, száraz időre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de a fagyzugos területeken ennél hidegebb is lehet. Az Északi-középhegység szélmentes völgyeiben több helyen és néhol az alacsonyabban fekvő területeken akár talaj menti fagy is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 25 fok között alakul.

Szombaton sokat süt majd a nap. Késő délutántól viszont nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon este szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Május utolsó vasárnapján elszórtan valószínű zápor, zivatar. Időnként megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödik a szél. A minimumhőmérséklet 10 és 15, a maximumhőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.