A Kőhegyen az építkezés akár folytatódhat is!?

(Budaörs, 2015. április 2. – Budaörsi Infó) A Máriavölgy utcánál lévő építkezés a Kőhegyen leállt, a budaörsi képviselő-testület sürgősségi indítványának köszönhetően pedig a Kőhegy és térsége építési övezetbe sorolt ingatlanaira változtatási tilalmat léptettek életbe. Az Érdi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal 30 napra függesztette fel az építkezést, ami hamarosan lejár. De mit mond Budakeszi Város jegyzője? 

 

 

Miután kicsit elült a vihar, és a tájromboló építkezés leállt a Kőhegyen, felkerestük Budakeszi Város jegyzőjét, dr. Remete Sándort, és megkérdeztük, hogy jelenleg hogy áll az ügy, és hogy a képviselő-testület által meghozott sürgősségi döntés miként befolyásolhatja az építkezést a továbbiakban. Egyáltalán milyen döntés várható az ügyben?

 

Budaörs Város Jegyzője adott ki 2009. augusztus 17-én jogerős építési engedélyt a telekre, majd tudomásunk szerint, az építési engedély lejárta előtt, 2011-ben az építkezés megkezdését bejelentették.

Amennyiben ez így volt és a megkezdés bejelentése szabályosan történt, akkor a megkezdéstől számítva öt évig lehet építkezni.

Az építési engedély érvényességét, az építkezés megkezdés bejelentésének szabályosságát, a hatáskörrel rendelkező Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Építésfelügyelet (továbbiakban: Építésfelügyelet) vizsgálja jelenleg (már korábban felvettük a hivatallal a kapcsolatot, de választ még nem kapunk kérdéseinkre – a szerk.).

Az egész ügy az eredeti iratokkal együtt az Építésfelügyeletnél van, ők a hatáskörrel rendelkező, eljáró hatóság, így az ügy lezárásának várható idejéről, a következményekről ők rendelkezhetnek információval.

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2015. (III.25.) önkormányzati rendeletével elrendelte Budaörs, Kőhegy és térsége építési övezetbe sorolt ingatlanaira vonatkozó változtatási tilalmat.

A rendelet 2015. március 26-tól lépett hatályba. Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 20. § (7) bekezdése alapján a tilalom nem terjed ki a hatályos építésügyi engedéllyel megvalósuló építési munkálatokra.

Fentiek alapján látható, hogy az Építésfelügyeletnél folyamatban lévő vizsgálat eredményétől függ, hogy milyen lesz az építkezés megítélése jogi szempontból.”

 

kohegy_jegyzoi_level

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.