Wittinghoff Tamás: Szégyelljétek magatokat!

(Budaörs, 2015. március 26. – Budaörsi Infó) 2015. március 25-én ülésezett a képviselő-testület és mint az utóbbi időben, most is a politikai adok-kapoktól volt hangos az ülésterem. A Fidesz-KDNP helyi képviselői támadták Wittinghoff Tamás polgármestert, és magyarázatot kértek tőle arra, hogy miért nem tett már korábban lépéseket annak érdekében, hogy a Máriavölgy utcánál lévő tájromboló építkezést megakadályozza, hogy a munkagépek ne tehessenek maradandó károsodást a Kőhegyben. Visszatérő téma volt az ülésen a sajtószabadság kérdése is, utalásokkal a polgármester ezzel kapcsolatos március 15-ei ünnepi beszédére.

 

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere arra kérte a képviselőket, hogy ne váljon politikai játszmák színterévé a helyi közélet a Kőhegy-ügy miatt. Többször említette, hogy a szakmaiatlanság és a hozzá nem értés okoz problémát a Fidesz-KDNP képviselői részéről.

Gáspár Béla elmondta, hogy az 1997. évi 78-as törvény 20-22. Paragrafusa alapján a polgármesteri hivatalnak lehetősége lett volna építési tilalmat bevezetni a Kőhegyre. Ezt egészen 2012-ig elmulasztotta. A kérdése az volt, hogy miért várt 15 évet a polgármester úr az építési tilalom bevezetésével, hisz ha ezt hamarabb megtette volna, ma is épségben állna a Kőhegy.

Budaörs jegyzője, Bocsi István megerősítette, hogy sem a képviselőknek, sem a polgármesternek nem volt lehetősége sem erre, sem pedig belenézni a hatósági ügyekbe.

Löfler Dávid elmondta, hogy a Budaörsi Városi Televíziónak adott interjújában a polgármester azt mondta, hogy már március 15-én tudott erről a problémáról, viszont lépéseket csak később tett.

 

2015_testuleti2

 

A polgármester erre úgy reagált, hogy a Fidesz-KDNP, miután megtörténtek a választások, minden régi képviselőjüket eltávolították és újakkal helyettesítették őket, akkor azt kérték tőle, hogy adjon 100 nap türelmi időt, addig ne támadja őket. Wittinghoff Tamás elmondása szerint ezt akár 5 évre is jó lenne kiterjeszteni, viszont most azt látja, hogy ezek a támadások a Fidesz-KDNP részéről folyamatosan érkeznek.

„Szégyelljétek magatokat!” – tette hozzá.

Többször utalt provokációra és tudatos ferdítésekre, majd ezt követően kifejtette, hogy Budaörs képviseletében és nevében, arra jogosulatlan személyek törvényesen nem járhatnak el, utalva a Fidesz új helyi elnökének, Nagy Sándor Andrásnak a lobbitevékenységére.

 

2015_testuleti4

 

„Ha van bennetek egy csöppnyi becsület, akkor nem csináljátok ezt a műsort!” „Próbáljuk megtenni, hogy a város érdekében, ne egymással szórakozzunk!” – hangzottak még el a polgármestertől.

A nap beszólása azonban nem az ő szájából, hanem Bakó Krisztina képviselőtől hangzott el, Löfler Dávid arcszőrzetét illetően. Elmondása szerint azért jó, hogy a képviselő levágatta a szakállát, mert így, ha hazudik, akkor látszik, hogy elpirul…

 

2015_testuleti3

 

Nos, sok fontos ügyben döntést hozott a tegnapi nap folyamán a képviselő-testület (amikre visszatérünk), azonban úgy tűnik, hogy mivel hasonlóan kiélezett politikai csatározásokra lehet számítani az elkövetkező években Budaörsön, nem feltétlenül a komoly döntések maradnak meg az emlékezetünkben.

Mindenesetre a Kőheggyel kapcsolatos változtatási tilalmat amíg a rendelet is megszületik 15 igen szavazattal elfogadták.

 

2015_testuleti

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] “A közelmúltban Fónagy János államtitkár úr eljött Budaörsre, ahol találkozott a polgármester úrral és velem, így alkalmunk volt megvitatni az útdíj kérdését. Továbbítottam neki a városban lakók kérését, hogy fontolják meg az autópálya bevezető szakaszának díjmentesítését. Két hónapja lettem elnök, de huszonöt éve lettem budaörsi, ezért a munkám során nem kérdés, hogy mire helyezem a hangsúlyt” – nyilatkozta Nagy Sándor András a Budaörsi Infónak megküldött közleményében utalva a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzottakra, miszerint Budaörs képviseletében és nevében, arra jogosulatlan személyek törvényesen nem járhatnak el… […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.