A budaörsi rendőrök a TEK-el közösen akcióztak a fővárosban (videó)

A budaörsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével a fővárosban fogták el a zaklatással megalapozottan gyanúsítható 42 éves férfit.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán indult eljárás zaklatás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Norbert 42 éves budapesti lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 18-án a Frankfurtból Budapestre tartó repülőgépen azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „el fogja intéztetni” és ehhez embereket is tud szerezni.

Ezt követően a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren – annak érdekében, hogy a nőt még jobban megfélemlítse – mutatott neki a telefonjában egy üzenetet, melyben a sértett bántalmazásáról volt szó.

R. Norbert a nőnek rendszeresen fenyegető tartalmú üzeneteket írt, valamint telefonhívásokkal is zaklatta. Egy alkalommal azt mondta neki, hogy elvágja a torkát és ha meglátja mással, akkor mindkettőjüket lelövi. A gyanúsított a sértett édesanyjának és barátnőjének is többször utalt arra, hogy a nőnek bántódása fog esni.

A 42 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2014. szeptember 21-én a délelőtti órákban a sértett cégének tulajdonában lévő – egy budaörsi utcán parkoló – személygépkocsiról mindkét forgalmi rendszámot levette és azokat magával vitte. Néhány nappal később a hatósági jelzéseket visszaszerelte az autóra.

Tekintettel arra, hogy a nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a fővárosi gyanúsított lőfegyverrel rendelkezik, a budaörsi rendőrök az elfogására a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. R. Norbertet 2014. november 18-án 19 óra 30 perckor egy budapesti vendéglátóhelyen fogták el.  Előállítását követően a budaörsi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfi budapesti lakásán házkutatást tartottak, melynek során két lőfegyvert vagy annak utánzatát foglalták le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.