Magyar utónév lista – De szép kisfiú! Esetleg kislány?

(Budaörs, 2014. augusztus 24. – Budaörsi Infó) Az új utóneveket a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete hagyja jóvá, azaz minősíti anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak. Ezt a jegyzéket legutóbb 2013. december 1-jén frissítették. Elméletileg olyan nevek kerülnek a listára, amiket gyakran kérnek a szülők. Majdnem az egész Gyűrűk ura trilógia megtalálható a jegyzékben (Boromir, Frodó, Gandalf), de a fiús családoknak ott van Csatár, Mateusz, Raul, Romárió vagy Ronaldó is – írja a cink.hu. 

 

Biztos már sokan kerültek az olvasóink közül olyan helyzetbe, hogy szívesen megdicsértek volna egy kisgyereket, viszont nehezen volt meghatározható a neme, és ekkor jött a mentőöv kérdés, hogy hogy hívják a picit, amiből kiderült, hogy kislány vagy kisfiú. Nos sajnos ez az utolsó mentőöv is elúszott a tengeren, hisz napjainkban már nem csak a különböző szappanoperák színészeit találhatjuk meg az utónevek között, hanem különböző növényeket, színeket és kifejezéseket is.

 

Ember legyen a talpán aki a következő nevekből gondolkodás nélkül rávágja majd a gyerek nemét:

Aglent, Alirán, Bahar, Béta, Elif, Árlen, Benke, Bere, Létó, Sáfély, Sudár, Erátó, Kilit, Mikolt, Györke, Ében, Móka, Miron, Ata, Témisz, Kara, Harka, Absa, Zejnep, Küne,  Cseresznye, Hárs, Dió, Fahéj, Fehér, Móka, Március, Gesztenye, Torna, Ozora, Sáfrány, Göncöl, Szeder, Balzsam, Színes, Remény, Béke, Áldás, Amondó, Bojtorján.

 

A női utónevek teljes listájáért KATTINTSON IDE!

A férfi utónevek teljes listájáért KATTINTSON IDE!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.