“Sok kicsi sokra megy” – Egyre bővül a Vöröskereszt budaörsi támogatóinak köre

(Budaörs, 2014. augusztus 4. – Budaörsi Infó) Budaörsön vannak olyan vállalkozások, akik nem csak azzal foglalkoznak, hogy minél magasabb profitot érjen el a cégünk, hanem kiveszik részüket a társadalmi felelősség vállalásból is. Egy ilyen cég egyik alapítójával, Borsos Lászlóval beszélgettünk.

 

Budaörsön immár 10 éve működik az a taxis vállalkozás, ami egyedüliként 0-24 órás szolgálatot teljesít. Bár már több éve támogatják a Budaörsi Mentőállomást és a Vöröskeresztet is, azonban eddig még róluk senki sem írt, pedig a sok politikai hír mellett, egy ilyen történet is bőven elfért volna.

Borsos László cégénél 12-en dolgoznak jelenleg. Vállalkozásuk nem nevezhető óriásinak, viszont felkarolják a fontos ügyeket, és támogatásukkal mellé is állnak.

A tavalyi katasztrófa-helyzetben is segítettek, amikor több száz ember rekedt a hó fogságába márciusban, és részt vettek a mentésben. A Budaörsi Mentőállomás után, most a budaörsi Vöröskeresztet is rendszeresen támogatni fogják.

“Ha házhoz kell vinni kisbútorokat, ami a mi kombi típusú gépjárműveinkbe befér, akkor azzal szívesen besegítünk a rászoruló családoknak. Felajánljuk a diszpécser szolgálatunk működését is, ha valami katasztrófahelyzet alakulna ki. Amíg a költségvetésünk engedi, mi addig segítünk, ahogy tudunk.” – mondta el Borsos László a Budaörsi Infónak.

 

Mi motivál egy kisvállalkozást arra, hogy karitatív tevékenységet vállaljon fel?

“Mi kisvállalkozás vagyunk, és a dolgozóink is budaörsiek, így ezáltal sokkal inkább lakosságközeliek vagyunk, mint a nagy cégek, akiknek a vezetői nem Budaörsi kötődésünket.

Mi helyiek vagyunk és ezért a helyi dolgokat igyekszünk előmozdítani. Ezért támogatjuk, a lehetőségeinkhez mérten más civil szervezeteket is az évek folyamán.

Bár csak apró jelképes felajánlásokkal, de úgy gondoljuk, hogy a sok kicsi sokra megy. Mivel budaörsiek vagyunk, ezért természetes valahol, hogy segítsük az olyan szervezeteket mint a Vöröskereszt,  vagy a Mentőállomás, hisz velünk is történhet baleset.

Gépkocsival dolgozunk, a gépkocsi veszélyes üzem, akár a másik vezető is hibázhat, így érdekünk az, hogy a Vöröskereszt is jól működjön a városban, másrészt pedig hogy a mentőállomás is megfelelő felszereltséggel rendelkezzen.”

 

Nagy Éva a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örülnek ennek az új együttműködésnek.

“Egyre több helyi szervezet, egyesület, vállalkozás nyit felénk Budaörsön. Minden segítség nagyon jól jön, és valóban igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Köszönjük a támogatóinknak, hogy hisznek a munkánkban, és hogy segítenek bennünket.”

 

Reméljük minél több kisvállalkozás csatlakozik majd ehhez a kezdeményezéshez, és felismerik a társadalmi felelősség vállalás fontosságát, jelentőségét.

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.