Vb-2014 – Uruguay legyőzte az angolokat, a görögök pontot szereztek

Az uruguayi válogatott Luis Suárez duplájával 2-1-re nyert az angol csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

 

A legutóbbi vb-n negyedik dél-amerikaiak az angol Premier League-ben érdekelt Liverpoollal ezüstérmes és gólkirály csatár fejesével szereztek vezetést a 39. percben, a fordulást követően a 75. percben Wayne Rooney egyenlített pályafutása első vb-góljával. Suárez aztán a 85. percben kegyetlenül bebombázott egy ziccert, ezzel eldöntötte az összecsapást. Az angoloknak ezzel a vereséggel minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyeik.
A csoport másik mérkőzését, az első fordulóban egyaránt három pontot szerző Olaszország és Costa Rica találkozik egymással.

D csoport, 2. forduló:
Uruguay-Anglia 2-1 (1-0)
————————
Sao Paulo, 60 ezer néző, v.: Carlos Carballo (spanyol)
gólszerzők: Suárez (39., 85.), illetve Rooney (75.)
sárga lap: Godin (9.), illetve Gerrard (68.)

Anglia:
——-
Joe Hart – Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka, Leighton Baines – Steven Gerrard, Jordan Henderson (Rickie Lambert, 89.), Raheem Sterling (Ross Barkley, 64.), Danny Welbeck (Adam Lallana 71.)- Daniel Sturridge, Wayne Rooney

Uruguay:
———
Fernando Muslera – Álvaro Pereira, Diego Godín, José María Giménez, Martín Caceres – Álvaro GonzÁlez (Jorge Fucile, 79.), Egidio Arévalo Rios, Cristian Rodríguez, Nicolís Lodeiro (Cristhian Stuani, 67.) – Luis Suárez (Sebastian Coates, 88.), Edinson Cavani

I. félidő:
———-
39. perc: Cavani kapott labdát a bal oldalon, bevárta Suárezt, és gyönyörűen tekert a fejére. A Liverpool támadója Hart fölött a hálóba fejelt (1-0).

II. félidő:
———–
75. perc: Johnson tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, keresztbe passzolta a labdát, és az érkező Rooney három méterről az üres kapuba passzolt (1-0).
85. perc: egy előre vágott labdát az egyik angol védő csúsztatta hátrafelé, ezzel Suárez léphetett ki hatalmas helyzetben, betört a 16-oson belülre és óriási erővel a kapu közepébe bombázott (2-1).

Az első félidőben leginkább a középpályán harcoltak egymással a csapatok, az első igazi lehetőségre a 33. percig kellett várni, ekkor Rooney egy szabadrúgás után fél méterről fejelt a felső lécre. A hajrában aztán egy gyönyörű támadás végén vezetést szereztek az uruguayiak, a Premier League gólkirálya, Luis Suárez volt eredményes.
A fordulást követő első pillanatokban a dél-amerikaiak megpróbálták eldönteni a három pont sorsát, de kihagyták a helyzeteket. Ezután az angolok vették át az irányítást, Rooney egyenlíthetett is volna, de hatalmas helyzetben hibázott. Az angolok hiába birtokolták többet a labdát a folytatásban, a kapura nem igazán jelentettek veszélyt, ennek ellenére összejött az egyenlítés, Rooney megtörte az átkot, és tizedik világbajnoki mérkőzésén megszerezte az első gólját.
A hajrában mindkét csapat a győzelemre hajtott, a döntő tényező pedig Suárez volt, aki egy előre vágott labda után kíméletlenül használta ki ziccerét, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

 

 

 

 

D csoport: eredmények, állás, további program

 

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának csütörtöki, 2. fordulós eredménye:
Uruguay-Anglia 2-1 (1-0)

pénteken játsszák:
Olaszország-Costa Rica, Recife 18.00

A csoport állása:
1. Costa Rica    1  1  –  –   3-1  3 pont
2. Olaszország   1  1  –  –   2-1  3
3. Uruguay       2  1  –  1   3-4  3
4. Anglia        2  –  –  2   2-4  0

Az 1. fordulóban:
Olaszország-Anglia 2-1 (1-1)
Costa Rica-Uruguay 3-1 (0-1)

A csoport további programja:
3. forduló:
június 24.: Olaszország-Uruguay, Natal 18.00
június 24.: Costa Rica-Anglia, Belo Horizonte 18.00

 

 

 

 

Emberhátrányban szereztek pontot a görögök

 

A görög válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva gól nélküli döntetlent játszott a japán csapattal a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában.

Ezzel mindkét gárda megszerezte első pontját a tornán, a zárófordulóban a japánok a kolumbiaiakkal, a görögök pedig az elefántcsontpartiakkal találkoznak.
Ennek az eredménynek köszönhetően a kolumbiaiak biztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

C csoport, 2. forduló:
Japán-Görögország 0-0
———————-
Natal, 37 ezer néző, v.: Joel Aguilar (salvadori)
gólszerzők:
kiállítva: Kacuranisz (38.)
sárga lap: Haszebe (12.), illetve Kacuranisz (27., 38.), Szamarasz (55.)

Japán:
——
Kavasima Ejdzsi – Ucsida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Konno Jaszujuki – Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, a szünetben), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Okazaki Sindzsi – Okubo Josito, Oszako Juja (Kagava Sindzsi, 57.)

Görögország:
————
Oresztisz Karnezisz – Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, José Holebasz – Joannisz Fetfacidisz (Jorgosz Karagunisz, 41.), Jorgosz Kacuranisz, Jannisz Maniatisz, Panagiotisz Kone (Dimitrisz Szalpingidisz, 81.), Jorgosz Szamarasz – Konsztantinosz Mitroglu (Teofanisz Gekasz, 35.)

I. félidő:
———-
38. perc: egy kontrát vezetett volna a japán csapat, Kacuranisz azonban rossz ütemben csúszott oda Haszebének, amiért megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

A görögök szokásukhoz híven a védekezésre fektették a hangsúlyt, ennek megfelelően a japánok futballoztak fölényben, de nem találták a rést riválisuk hátsó alakzatán. A félidő végén aztán nehéz helyzetbe került az európai gárda, ugyanis Kacurarniszt második sárga lapját követően kiállította a játékvezető.
A fordulást követően is a japánok irányítottak, de nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni. A görögök csak egyszer, egy szöglet után veszélyeztettek Gekasz fejesével. A hajrában a japánok óriási nyomás alá helyezték a görögöket, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak, így az eredmény nem változott.

 

 

 

 

C csoport: eredmények, állás, további program

 

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának pénteki, 2. fordulós eredménye:

Japán-Görögország 0-0
korábban:
Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1 (0-0)

A csoport állása:
1. Kolumbia           2  2  –  –   5-1  6 pont – már továbbjutott
2. Elefántcsontpart   2  1  –  1   3-3  3
3. Japán              2  –  1  1   1-2  1
4. Görögország        2  –  1  1   0-3  1

Az 1. fordulóban:
Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1)
Kolumbia-Görögország 3-0 (1-0)

A csoport további programja:
3. forduló:
június 24.: Japán-Kolumbia, Cuiabá 22.00
június 24.: Görögország-Elefántcsontpart, Fortaleza 22.00

 

 

 

 

Vb-2014 – Góllövőlista

 

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság góllövőlistája:
3 gólos:
———
Müller (német), Robben (holland), van Persie (holland)

2 gólos:
——–
Benzema (francia), Cahill (ausztrál), Gervinho (elefántcsontparti), Mandzukic (horvát), Neymar (brazil), J. Rodríguez (kolumbiai), Suárez (uruguayi)

1 gólos:
——–
Armero (kolumbiai), A. Ayew (ghánai), Aránguiz (chilei), Balotelli (olasz), Beausejour (chilei), Bony (elefántcsontparti), Brooks (amerikai), Campbell (Costa Rica-i), Cavani (uruguayi), Dempsey (amerikai), Depay (holland), de Vrij (holland), Duarte (Costa Rica-i), Feguli (algériai), Fellaini (belga), T. Gutiérrez (kolumbiai), Honda (japán), Hummels (német), Ibisevic (bosnyák), Jedinak (ausztrál), Kerzsakov (orosz), Li Kun Ho (dél-koreai), Marchisio (olasz), Mehmedi (svájci), Mertens (belga), Messi (argentin), Olic (horvát), Oscar (brazil), Peralta (mexikói), Perisic (horvát), Rooney (angol), A. Sánchez (chilei), Seferovic (svájci), Sturridge (angol), Urena (Costa Rica-i), Valdivia (chilei), Vargas (chilei), E. Valencia (ecuadori), Xabi Alonso (spanyol)

öngól:
——
Marcelo (brazil, a horvátok ellen), Kolasinac (bosnyák, az argentinok ellen), Valladares (hondurasi, a franciák ellen)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.