Vitára bocsátják a kötelező kamarai tagságról szóló javaslatot

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) küldöttgyűlésének döntését, hogy nem fogadta el az MKIK elnökségének eredeti javaslatát, hanem vitára bocsátja a kötelező kamarai tagságról, a kamarai működési rendszer átalakításáról szóló elképzelést – közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.

 

A közleményben a BKIK kiemeli, hogy nem született döntés a kötelező kamarai tagságról, a rendszer átalakítása további tárgyalásokat igényel.

A közlemény szerint a közgyűlés – figyelembe véve a területi kamarák, köztük a BKIK aggodalmait – döntött úgy, hogy nem fogadja el az MKIK elnökségének a kötelező kamarai tagságot, a nagyvállalati kvótát, illetve a területi kamarák szerepének korlátozását tartalmazó javaslatáról, ugyanakkor egy tartózkodás mellett elfogadta Parragh László elnök szóbeli kiegészítését, melynek értelmében vita kezdődik a kamarai rendszer átalakításáról.

A BKIK emlékeztet arra, hogy múlt heti küldöttgyűlésük nem támogatta a kamarai működés centralizálására irányuló elképzeléseket. A küldöttgyűlés álláspontja szerint továbbra is meg kell hagyni a területi kamarák önállóságát és a kamarai rendszer alulról szerveződését. A BKIK küldöttei ragaszkodtak az „egy tag, egy szavazat” elv fenntartásához is.

Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke előremutatónak nevezte Parragh László szóbeli javaslatát, amely lehetőséget ad a kamarai rendszer átalakításának részletes megvitatására. Az egyeztetés alkalmat teremt arra, hogy a területi kamarák saját maguk alakíthassák a kis- és középvállalkozások működését segítő új kamarai rendszert kereteinek kidolgozását – áll a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.